Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülési körkép: Oroszból Vidi-elégtelen, lila iksz Belekben

Nem sok siker termett a külföldön edzőtáborozó csapatainknak. A Videoton újabb orosz leckét mondott fel, meg is bukott, az Újpest pedig kazah ellenfél ellen mentette meg utolsó mérkőzését.

Nagy küzdelemben maradt alul a Videoton. - fotó: vidi.hu

Nagy küzdelemben maradt alul a Videoton. – fotó: vidi.hu

Videoton – CSZKA Moszkva 0-1 (0-1)
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Brachi, 60.), Vinícius (Chakla, a szünetben), Fejes, Maréval (Stopira, 60.) – Sándor (Pajac, 60.), Trebotic – Gyurcsó (Ivanovszki, 60.), Kovács I. (Simon Á., 60.), Álvarez (Heffler T., a szünetben) – Nikolics (Feczesin, a szünetben)

Gyors góllal kezdtek a moszkvaiak, akik Jefremov révén már a második percben egy bal oldali keresztlabda után passzolt hat méterről a jobb alsóba. A folytatásban éledezett a Videoton, de az első húsz percben nem sokszor tudtak veszélyeztetni, mígnem Nikolics lövését blokkolták, a kipattanót Trebotic tűzte rá, de a moszkvai kapus védett. A hajrához közeledve Gyurcsó távoli löketét védte Pomazun, majd Pancsenko lövését tolta fölé Calatayud. Míg a másik oldalon Nikolicshoz nem tudták eljuttatni a játékszert.
A második félidőben továbbra is fölényben futballoztak a moszkvaiak, akik növelhették volna előnyüket, ám Alijev tizenhatról fölé tüzelt, bő húsz perccel a vége előtt Ivanovski előtt adódott lehetőség, de Pomazun nagy védéssel akadályozta meg a gólt. Nem sokkal később aztán Calatayud nagy védése kellett, hogy ne kerüljön kétgólos hátrányba csapata.
Ezzel aztán sorozatban harmadik mérkőzésén sem tudott betalálni, illetve a Lokomotiv Moszkva után ismét kikapott orosz riválisától Joan Carrillo csapata.

„Jó mérkőzés volt, próbáltuk végig a játékunkat játszani, és különböző taktikai elemeket gyakorolni, Fejes például belső védőként szerepelt. Az elején elkövettünk egy könnyelmű és bosszantó hibát, amit kihasznált az ellenfél. A játékosok hozzáállása azonban megint nagyszerű volt, hiszen több helyzetet is kialakítottunk, a meccs nagy részében kontroll alatt tartottuk a játékot, csak a gól hiányzott. De meggyőződésem, hogy a gól, a gólok is meg fognak jönni idővel, ha így játszunk. A Spanyolországban elvégzett munkával elégedett vagyok. A jövőre nézve fontos, hogy nem történt sérülés az edzőtáborban, leszámítva Juhász Rolandét.” – értékelt Joan Carrillo a lefújás után.

Nagy volt a forgalom a kazah Tobol kapuja előtt. - fotó: ujpestfc.hu

Nagy volt a forgalom a kazah Tobol kapuja előtt. – fotó: ujpestfc.hu

Újpest – FK Tobol 1-1 (0-0)
Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Hudák, Forró – Sztaniszavljevics, Vasziljevics – Suljic, Bardhi, Balogh – Ojo. Cserék: Banai, Heris, Vadász, Tsveiba, Nagy, Kabát, Perovic
g.: Perovic (89.)

Kiegyenlített első félidő után játszott döntetlent utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén az Újpest. A második félidő elején tizenegyesből szerzett vezetést az FK Tobol, hogy aztán a végén Suljic jobb oldali beadásából Perovic egyenlített. Ezzel lezárult a lilák edzőtábora, ám a hazaút már közel sem volt ennyire egyszerű, a nagy havazás miatt Antalyában ragadt Nebojsa Vignjevic együttese, így várhatóan pénteken érkezik Magyarországra a küldöttség.

Gavalovits Sándor