Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbít a Barca kulcsembere – hivatalos

Sokan nem ismerik el a védekező játékosokat, (a gólok és gólpasszok számítanak – szerk.) ám tény, hogy a katalán gépezet egyik legfontosabb láncszeme Sergio Busquets a védekező középpálya szíve. A klub hivatalos honlapján jelentette be, megállapodtak 2019-ig meghosszabbítják Busquets kontraktusát. 

FC Barcelona v Valencia CF - La Liga

A 26 esztendős világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott középpályás a katalánok saját nevelésű játékosa, 2008 óta 313 tétmérkőzésen szerepelt a Barca színeiben, s 16 trófea megnyerésének volt részese. Szerződése 2018 nyaráig szólt, ám intő jelek miatt a klub tárgyalásokat kezdeményezett, melyek most révbe értek.

A kétszeres BL-győztes labdarúgó posztja egyik ha nem a legjobbja, így nem csoda, hogy más klubok is szemet vetettek rá. Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Paris Saint-Germain mindent megtesz azért, hogy szerződtesse a spanyol, a téli átigazolási időszakban 75 millió eurós ajánlattal kopogtattak.

A klubvezetés és a vezetőedző ragaszkodik Busquetshez, így kölcsönösen biztosították egymást a közös folytatásról egy új kontraktus jegyében, mely pénteken kerül aláírásra. A szerződés egyes szegmensei változnak, a kivásárlási ár, illetve a fizetés növekedéséről nincs információnk, ám a 2019-es dátummal ellátott papír állítólag 2020-ig bővülhet egyes pontok betartása alapján.

Őszi Ádám