Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Ikszes visszavágók Wolfsburg, Dnipro továbbjutással

Gól nélkül maradt idegenben a Wolfsburg, de így is magabiztosan ment tovább a Sporting ellenében, míg a Megyeri Balázst is soraiban tudó Olympiakos a ráadásban engedte ki kezéből a győzelmet.

fotó: uefa.com

fotó: uefa.com

Sporting – Wolfsburg

Az odavágón elszenvedett kétgólos vereség tudatában a portugál együttes támadólag lépett fel, de sokáig nem tudta áttörni a Wolfsburg védelmét, amelynél inkább a biztos eredmény tartására törekedtek. Ugyan a döntetlenre játszás „öngyilkos” taktika, ezúttal bevált, hiszen Diego Benaglio kapusnak nem sok dolga akadt a kilencven perc során. Az első igazán veszélyes hazai lehetőségre tizenkét percet kellett várni, de a svájci kapus remek ütemben lépet ki, és csípte el Joao Mario kapu elé tekert labdáját. Öt perccel később egy bal oldali keresztlabdát Nani talált el rosszul, s lőtt mellé. Benaglio nem dicsérte meg a védőit. A folytatásban is inkább a lisszaboniak domináltak, de egyik akciójuk sem kecsegtetett ziccerrel, míg a „Farkasok” ímmel-ámmal keveredtek Rui Patricio kapuja elé. Ugyan a szünet előtti perceket megnyomta a Sporting, ám sem Carvalho, sem Tanaka, sem Paulo Oliveira nem tudott túljárni Benaglio eszén. A svájci portás kétszer is bravúrral akadályozta meg a portugálok gólját. Fordulás után ott folytatódott a játék, ahol az első félidő után abbamaradt, támadott a Sporting, de továbbra sem tudták megtalálni azokat a réseket, ahol a németek védelme mögé tudtak volna kerülni, így az idő előrehaladtával egyre nyugodtabban játszhattak Dieter Hecking tanítványai, míg a lisszaboniak kezdtek idegesebbek lenni, és sok pontatlanság csúszott játékukba. A hajrát két vendéglehetőség vezette fel, hogy aztán az utolsó szó a Sportingé legyen, ám Slimani hiába fejelt jól, Benaglio ezt a lehetőséget is megakadályozta. A Wolfsburg így megérdemelten jutott a legjobb tizenhat közé.

Sporting – Wolfsburg 0-0
Lisszabon, 22.000 néző, vezette: Ruddy Buquet (Guillaume Debart, Cyril Gringore – Laurent Stien – Benoit Bastien, Amaury Delerue – franciák)
Sporting: Rui Patricio – Cedric, Oliveira, Figueiredo, J. Silva – W. Carvalho – Carrillo (Mané, 77.), Joao Mario, A. Silva (Slimani, 64.), Nani – Tanaka (Montero, 77.)
Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez – Luiz Gustavo, Guilavogui – Vieirinha (M. Schäfer, 76.), De Bruyne (Arnold, 90+1.), Schürrle (Caligiuri, 61.) – Dost
g.:
s.: Oliveira (21.) ill.: Naldo (81.), Caligiuri (85.)
Továbbjutott: Wolfsburg 2-0-lal.

Olympiakos – Dnipro

fotó: uefa.com

fotó: uefa.com

Ahogyan mostanság mindig, Megyeri Balázs ezúttal is csak a kispadon kapott helyet az Olympiakos keretében a Dnipro ellen. Az első meccsen összeszedett kétgólos hátrány a görögöket sodorta veszélybe, de nem sokáig érezhette magát biztonságban az ukrán csapat, lévén az első negyedóra végén Mitroglu kapott jó labdát, és helyezett a bal alsóba. Nem tartott hosszú ideig a piros-fehérek öröme. Alig nyolc perccel később egál volt, köszönhetően egy kipattanót lőtt be Fedeckiy. A hátralévő időben a legnagyobb lehetőség Konopljanka előtt adódott, de Jiménez nagyot védett a bal alsó elől. A második félidőben fokozta a nyomást a hazai csapat, ám egy butaság miatt korán emberhátrányba került: Milivojevic azonnali pirossal szállt ki, ennek ellenére az ukránok nem tudták feltörni a hellén védelmet. Egészen a hajráig kellett várni az újabb eseményekre, és gólokra. Előbb az egyenlítő gólt jegyző Fedeckiy tartott rá ellenfele lábára a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyes mellé sárgát is kapott a védő. A büntetőt Dominguez higgadtan helyezte el a kapuban, és amikor már azt hitték a görögök, hogy megvan a győzelem – továbbjutást nem ért volna – érkezett a csereként beálló Nikola Kalinić, és újfent egyenlített. Ezzel Megyeri Balázsék búcsúztak az európai porondtól.

Olympiakos – Dnipro 2-2 (1-1)
Athén, 23.100 néző, vezette: Danny Makkelie (Patrick Langkamp, Mario Diks – Hessel Steegestra – Kevin Blom, Kamphuis Jochem – hollandok)
Olympiakos: Jiménez – Elabdellaui, Santana, Siovas, Masaku – Milivojevic – Durmaz (Dossevi, 65.), Dominguez, Kasami, Afellay (Fortounis, 65.) – Mitroglu
Dnipro: Boyko – Fedeckiy, Douglas, Cheberyachko, Egidio – Nascimento (Gama, 76.), Kankava, Fedorchuk (Bezus, 84.), Konopljanka – Rotan – Zozulja (Kalinić, 62.)
g.: Mitroglu (14.), Dominguez (90., 11-esből) ill.: Fedeckij (22.), Kalinić (90+2.)
s.: Durmaz (33.), Afellay (53.), Elabdellaoui (54.) ill.: Kankava (43.), Fedorchuk (50.), Nascimento (55.), Fedeckiy (89.)
kiállítva: Milivojevic (51., Olympiakos)
Továbbjutott: Dnipro 4-2-vel.

Gavalovits Sándor