Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: Átigazolási körkép – IV.rész

Február 23.-án éjfélkor hazánkban is véget ért az átigazolási időszak. Négy részes cikksorozatunkban az első osztályú csapatok érkezőit és távozóit nézzük át. Utolsó fejezetünk a Debrecen, Diósgyőr, MTK, Videoton kvartetté.
magyar átigazolási rovat
Debrecen (4.helyezett)
Kondás Elemér tanítványai nagyon gyengén kezdték a bajnokságot, így gyakorlatilag a szezon első harmada után lemondhattak a címvédésről. Utána viszont megtalálták a régi utat és jöttek is az eredmények, ami következtében már a dobogót ostromolják. Még nem mondtak le az aranyról sem, azonban a sorsuk nem csak a saját kezükben van. Egyetlen érkezőjük volt, és a távozók között sincsen kulcsember, így gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel várják a tavaszi folytatást.

Érkezők: Wittrédi Dávid (Pécs), Kondás Kristóf (kölcsönből vissza, Balmazújváros), Nagy Zoltán (kv. Nyíregyháza), Szatmári Csaba (kv. Balmazújváros), Szécsi Márk (kv. Nyíregyháza)
Távozók: Nagy Zoltán (Kecskemét), L’lmam Seydi (Nyíregyháza), Vadnai Dániel (MTK), Dalibor Volas (NK Maribor)

Téli edzőmérkőzések eredményei:
DVSC – Békéscsaba 1:1 (Lázár)
DVSC – Nyíregyháza 7:1 (Kulcsár 2, Sós, Sidibe 3, Bouadla)
DVSC – Mezőkövesd 1:4 (Ferenczi)
Torpedo Kutaiszi – DVSC 2:2 (Mihelic, Lázár)
Rapid Bukarest – DVSC 1:2 (Tisza, Sidibe)
DVSC – Peliszter 1:0 (Bereczki)
FC Slovacko – DVSC 0:1 (Balogh)
DVSC – Spartak Trnava 0:0
DVSC – FTC 0:0

Diósgyőr (3.helyezett)
A miskolciak ott folytatták a jó szereplést, ahol tavaly abbahagyták, és sikerült a dobogón telelniük. Ahogy a borsodiak fogalmaznak „már kinőttük a szimpatikus kiscsapat szerepét”. A jó szereplés csak a bajnokságra igaz, hiszen címvédőként kiestek már a Ligakupából, és a tavalyi Magyar Kupa ezüst sem ismétlődhet meg. A télen pénzzé tették két legnagyobb értéküket, Eleket és Kádárt, nagy kérdés tehát a tavasz folyamán, hogy mennyire sikerült a pótlásuk. Nagy küzdelem lesz a dobogóért, mert a DVSC,FTC,Újpest trió is szeretne odaérni „Európába”.

Érkezők: Koman Vladimir (sz.i.), Kovács Gábor (Paks), Milos Krstic (sz.i.)
Távozók: Debreceni András (Vasas), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Kádár Tamás (Lech Poznan), Nenad Rajic (sz.i.), Bori Gábor (k. Vasas), Csirszki Martin (k. Szolnok), Szabó Balázs (k. Sopron)

Téli edzőmérkőzések eredményei:
DVTK – Rimavska Sobota 2:1 (Bognár, Griffiths)
DVTK – Mezőkövesd 1:1 (Griffiths)
DVTK – Tatran Presov 0:1
DVTK – Ajka 3:2 (öngól, Bognár, Krstic)
Kickers Offenbach – DVTK 1:1 (Egerszegi)
Csernomorec Odessza – DVTK 0:0
DVTK – Otelul Galati 5:1 (Bacsa 2, Gosztonyi, Krstic, Marjanovic)
Ligakupa: DVTK – Honvéd 2:3 (Bacsa, Griffiths)
Ligakupa: Honvéd – DVTK 0:1 (Bognár)

MTK (2.helyezett)
A fővárosi csapat szereplése mindenképp meglepetés a tavalyi 8. helyezés után. Évek óta szisztematikus munkát folytatnak a fiatalok beépítésével, most is csak egy igazolásuk volt, a klub korábbi játékosa, Vadnai tért vissza. A kék-fehérek erőn felül teljesítenek, bravúr lenne a jelenlegi helyezésük megtartása, ám Garami József szakmai felkészültségét és tapasztalatát ismerve egyáltalán nem lehetetlen feladat.

Érkezők: Vadnai Dániel (DVSC), Hangya Szilveszter (kv. Dunaújváros), Myke Bouard Ramos (kv. Kisvárda), Rodenbücher István (kv. Vasas)
Távozók: Rodenbücher István (Paks), Hangya Szilveszter (k. Vasas), Ladányi Tibor (k. SZTK), Myke Bouard Ramos (k. Kisvárda), Vass Patrik (k. Vasas), Hídvégi Sándor (kv. FTC)

Téli edzőmérkőzések eredményei:
Cegléd – MTK 1:3 (Kanta, Hrepka 2)
Vasas – MTK 1:2 (Pölöskei, Kanta)
MTK – SZTK 3:0 (Ramos, Kanta, Thian)
MTK – MFK Kosice 3:0 (Pölöskei, Csiki, Thian)
MTK – Botosani 1:1 (Hrepka)
Metaliszt Harkiv – MTK 2:2 (Bese, Csiki)
Rimavska Sobota – MTK 1:3 (Thian, Kanta, Csiki)

Videoton (1.helyezett)
A fehérváriak „utcahosszal” vezetik a bajnokságot, hatalmas meglepetés lenne, ha a szezon végén nem az ő nyakukba kerülne az arany. Versenyben vannak még mindkettő hazai kupasorozatban is, így a triplázás sem elképzelhetetlen. A tél folyamán tovább erősítettek, és maradt a csapatnál a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja is. Egyelőre minden a Vidi mellett szól, ha a játékosok elbírják a terhet tavasszal is, nem lehet kérdéses az első helyezett kiléte.

Érkezők: Mirko Ivanovszki (CFR Cluj), Kees Luijckx (sz.i.), Remi Mareval (Macacbi Tel-Aviv), Papp Máté (kv. Puskás Akadémia), Milan Peric (kv. Dunaújváros), Zsótér Donát (kv. Dunaújváros)
Távozók: Marco Caneira (sz.i.), Milan Peric (Mladost Obraska), Kleinheisler László (k. Puskás Akadémia), Nagy Zsolt (k. Puskás Akadémia), Zsótér Donát (k. Puskás Akadémia), Papp Máté (k. Dunaújváros)

Téli edzőmérkőzések eredményei:
UD San Pedro – Videoton 1:5 (Trebotic, Ivanovski, Gyurcsó 2, Nikolics)
Videoton – 1860 München 0:2
Videoton – Suwon Samsung Bluewings 1:3 (Juhász)
Lokomotiv Moszkva – Videoton 1:0
Videoton – Dinamo Kiev 0:0
CSSZKA Moszkva – Videoton 1:0
Dunaszerdahely – Videoton 0:1 (Gyurcsó)

Munkácsi Ádám