Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fiorentina kilenc emberrel is behúzta az Inter ellen – videóval

A Fiorentina sérülések miatt a hajrát már kilenc emberrel a pályán töltve is le tudta győzni az Ismét gyengébb napot kifogó Intert a Serie A-ban. A mindent eldöntő gólt Mohamed Salah szerezte.

Kép forrása: Facebook

Kép forrása: Facebook

Inter – Fiorentina: 0-1 (0-0)
Milánó, Giuseppe Meazza. Vezette: Davide Massa.
Inter: Handanovic – Campagnaro, Vidic, Juan Jesus, Santon (D’Ambrosio 78.) – Guarin, Medel, Brozovic – Kovacic (Palacio 73.) – Icardi, Podolski (Shaqiri 66.). Vezetőedző: Roberto Mancini.
Fiorentina: Neto – Tomovic, Savic, Gonzalo Rodriguez, Pasqual – Kurtic, Badelj, Aquilani (Vargas 81.) – Diamanti (Joaquin 72.), Babacar (Salah 43.), Ilicic. Vezetőedző: Vincenzo Montella.
Gólszerző: Salah (55.)
Sárga lap
: Vidic (49.), Juan Jesus (52.) ill. Aquilani (26.), Diamanti (69.)

A hazai pálya ellenére a találkozó elején a vendégek szabták meg a játék ritmusát, Alessandro Diamanti szabadrúgásból meg is próbálta feladni a leckét Samir Handanovicnak, de nem járt sikerrel. Negyed óra játékot követően Khouma Babacar maradt le kevéssel egy belőtt labdáról, majd a túloldalt Fredy Gaurín próbált meg zavart kelteni, de végül a túlerő győzedelmeskedni tudott.

A 31. percben aztán Jasmin Kurtic előtt adódott nagy lehetőség, de végül nem tudott élni ezzel a középpályás, majd újfent Guarín unta meg a semmittevést, és kemény bombát eresztett meg, a jobb kapufa pedig végül Neto segítségére sietett. A játékrész végén aztán Vincenzo Montella bosszankodhatott, Babacar vált ki, az ifjú támadó helyét pedig Mohamed Salah vette át.

A fordulás után ismét a Fiorentina vette át a játék irányítását, ennek pedig ezúttal meg is lett az eredménye, Handanovic ütött középre egy beadást, Salah pedig köszönte szépen, és a rövidbe lőtt, 0-1. Nem sokkal később Mauro Icardi próbált meg egy büntetőt kiharcolni, de Davide Massa sporttársat nem hatotta meg az argentin bosszankodása. A bekapott gól megtette a hatását, előbb Xherdan Shaqiri tesztelte Netót, majd Icardi durrantott fölé egy tetszetős akciót követően.

Negyed órával a vég előtt Nemanja Vidic fejesét fogta Neto, a hajrára fordulva pedig Nenad Tomovic kapott egyet a fejére, nem is tudta folytatni a hordágyon távozó védő, Montellának pedig már nem volt több cseréje. A végéhez közeledve Rodrigo Palacio volt hihetetlen önző egy ziccernél Icardi bánatára, majd Stefan Savic lába is megadta magát, egy kilencre fogytak a vendégek, de Neto hosszabbításban bemutatott bravúrjának köszönhetően így is győzni tudtak.

https://www.youtube.com/watch?v=NOdo-yeyOhk

R@mbo