Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anderson vezérletével diadalmaskodott a Lazio, magára talált a Sampdoria

Felipe Anderson góllal és gólpasszal jelezte, hogy ugyanaz az ember, mint ami sérülése előtt volt, ezzel felzárkózott a Lazio szorosan a Napoli mögé. A Sampdoria eddig nem túl fényes 2015-ös mérlegén javított azzal, hogy idegenben hátrányból fordítva legyűrték az Atalantát. 

Felipe Anderson öröme - Forrás: facebook.com

Felipe Anderson öröme – Forrás: facebook.com

Sassuolo – Lazio: 0-3
G: ill. Anderson (45.), Klose (70.), Parolo (77.)

A 12. percben alakította ki első igazán komoly gólszerzési lehetőségét a fővárosi csapat, Keita az ötösön belülről tüzelhetett, de nem találta el a kaput. 3 perccel később már a másik kapu forgott veszélyben, Berardi szúrt kapura egy lepattanót, amit Marchettinek kellett védenie. Újabb 3 perc elteltével ismételten Keita találhatott volna a kapuba, ezúttal a kapus babrált ki vele. A nagyon aktív spanyol szélső a 25. percben fejelt a bal kapufa mellé nem sokkal, úgy látszott, hogy valami átok ül rajta. A félidő vége előtt közvetlenül sikerült megszerezni a vezetést a Lazionak, Felipe Anderson bombázott a jobb felső sarokba.

A második játékrészben aktívabbnak kellett lennie a hazai együttesnek, hogy legalább egy pontot szerezzenek, ennek megfelelően Zaza került helyzetbe, de Marchetti remek védésével maradt a 0-1. Az 58. percben már sikerült Keitának a kapuba találnia, pechjére azonban a játékvezető annullálta a gólt les címén.  1 órányi játékot követően az ifjú Daniel Cataldi eresztett meg egy lövést, ami alig néhány centivel szállt el a kapu mellett. A 70. percben úgy tűnt, hogy eldőlt minden, Felipe Anderson remekül találta meg Klose fejét a tizenhatoson belül, a veterán német pedig nem hibázott. Nem sokkal később pedig, csak hogy még rosszabbra forduljon a helyzet a hazaiak számára, Klose ugratta ki Parolót, aki a bal alsó sarokba lőtt.

Atalanta – Sampdoria: 1-2
G: Stendardo (16.) ill. Muriel (68.), Okaka Chuka (82.)

A 16. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után találták meg Stendardót a tizenhatoson belül, aki a léc alá vágta a labdát. Nem sokkal később pedig Cigarini vette célba a kaput, de Viviano menteni tudott. A második félidőben aztán hatalmas nyomást helyezett a Sampdoria ellenfelére. Muriel vezérletével sorra dolgozták ki a helyzeteket, a kolumbiai előbb szabadrúgásból veszélyeztetett, majd a kapáslövését kellett a hazaiak kapusának védenie. A 61. és 65. percben is gólt szerezhetett volna Okak Chuka, de előbb egy védő tisztázott a fejese után a gólvonalról, majd amikor már csak a kapussal áll szemben, a labda felpattant előtte, így eltékozolta a helyzetet. A 68. percben hozta össze a genovai együttes a jól megérdemelt egyenlítést, Muriel betört a tizenhatoson belülre, és a léc alá bombázott. Ezt követően Denis lövését védte Viviano, majd a 82. percben megszerezte a vezetést is a Samp. Eto’o lövését Sportiello tolta ki, pont Okaka Chuka elé, aki közelről a kapuba kotorta a labdát.

Cesena – Udinese: 1-0
G: Rodriguez (76.)

A kiesés elől menekülő újonc megmutatta, hogy nagyon is van helye a legjobbak közt. Kontrollálták a játékot, több nagy helyzetet is kihagytak Defrel, illetve Brienza révén. Végül a 76. percben utóbbi találta meg Alejandro Rodriguez fejét, aki megszerezte a győztesgólt a Csikóhalak számára. Igaz kapusuknak is sokat köszönhetnek, aki a hajrában kifogta Badu ziccerét.

Palermo – Empoli: 0-0
G: – ill. –

Az újoncok csatája nem hozott gólt, pedig kifejezetten ígéretesen indult a mérkőzés. A vendég kapusnak észnél kellett lennie Dybala lövésénél, majd 1 perccel később kezet csókolhatott Fortunának, amiért Vázquez csak a kapufát találta el. Az Empolinak is volt azért helyzete, Maccarone hatalmas ziccert hibázott. Ez mind az első félidőben történt, a fordulás után visszaesett az iram, így végül mindkét együttesnek be kellett érnie az 1 ponttal.

Tereh Balázs