Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Javította BL-botlását az Arsenal – az Everton ellen nem volt kérdés!

A dobogó legalsó fokára felkapaszkodó Arsenal igyekezett megtartani helyét, és ehhez egyik legkellemetlenebb ellenfelét, az Evertont kellett legyőznie. A liverpooli kékek egy EL sikerrel hangoltak a mérkőzésre, míg az “Ágyúsok” igen nagy pofont kaptak hét közben a francia Monaco csapatától a BL nyolcaddöntőjében.

Kép forrása: arsenalfc.com

Kép forrása: arsenalfc.com

Arsenal-Everton 2-0 (1-0)
London, Emirates. Vezette: Andre Marriner.
Arsenal: Ospina – Bellerin, Paulista, Koscielny, Gibbs – Cazorla, Coquelin (Chambers 89.) – Oxlade-Chamberlain (Rosicky 82.), Özil, Alexis (Welbeck 87.) – Giroud.
Everton: Howard – Garbutt, Jagielka, Stones, Coleman – Besic (Naismith 77.), Barry (Gibson 84.), McCarthy – Barkley, Lukaku, Mirallas (Lennon 62.).
Gólszerzők: Giroud (39.), Rosicky (90.)
Sárga lap: Giroud (47.), Koscielny (78.)

A két csapatnak nem volt más választása mint a győzelembe menekülni, és ezt a hitvallást az Arsenalnak sikerült igazán magáévá tenni. Bár labdabirtoklásban a vendégek gyakorolták tudásukat, az Arsenal játszott veszélyesebben. Alexis Sánchez vezetésével a hazaiak kezdeményeztek többet, de a chilei szélső beadásai ezúttal rendre pontatlanok voltak. A középen helyezkedő Olivier Giroud alig jutott labdához a vendégek gyűrűjében. Ám egy alkalom is elég volt a francia gólgyárosnak, és máris megvolt a vezetés! Egy szögletet követően talált a kapuba a jól fésült támadó, és egy kis szerencsével santi Cazorla meg is duplázhatta volna csapata előnyét, de kimaradt a helyzet, így a szünetben egy góllal vezetett az Arsenal. Fordulás után Lukaku vezérletével igyekezett hátrányát ledolgozni az Everton, és nem egy alkalommal sikerült is komoyl helyzetet kialakítaniuk a kékeknek, de  a hazai védelem magabiztosan állt a lábán. és Ospina kapus is remekül helyt áll immáron hetek óta, ezt jelezte, hogy Lennon, és Lukaku is csak a fejét foghatta a dél-amerikai kapus teljesítménye láttán. És amikor már belenyugodtak volna a hazaiak az egy gólos győzelembe, jött a csereként beállt Rosicky, aki egy távoli megpattanó lövéssel végleg eldöntötte a három pont sorsát. Az Arsenal ezzel a harmadik helyen áll a tabellán, míg az Evertonnak egyre többet kell majd hátrafelé néznie, mert csak hat pont az előnyük a kiesőjelöltekkel szemben, és ettől igazán rosszul is lehet aludni éjjelente.

Demmel László