Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A munka pontot ért a Real Madrid ellen – videóval

A La Liga 25. fordulója nem ígérkezett könnyűnek a Real Madrid számára, és nem is lett az. A Villarreal ellen játszották a forduló rangadóját, ami egyáltalán nem lett egyoldalú.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Nem indult simán a Real számára a Villarreal elleni rangadó. A fehér mezes madridiak ugyan viszonylag jól kezdtek, de számottevő veszélyt nem tudtak előidézni a sárgák kapuja előtt. Szinte azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, de csak tisztes távolságból tudták körbepasszolgatni a tizenhatost, ami nem elég a gólhoz. A támadó hármas tagjai elérhetetlenek voltak. Benzema alig került a labda közelébe, Ronaldo egyszer izgatottan ugrándozott körülötte, majd megállt és oldalra passzolt – tőlük alighanem többre számított a közvélemény. Bale még úgy, ahogy játékba tudott avatkozni a félidő végén, de ő is kilométerekre volt a kaputól, esélytelen volt a gólra.

http://www.dailymotion.com/video/x2ifdes_goal-cristiano-ronaldo-real-madrid-1-0-villarreal-01-03-2015_sport

A középpálya ugyanúgy állt fel, mint a Schalke ellen, és a benyomások is hasonlóak: az Isco, Kroos, Lucas Silva trió nem reménytelen, de Real szinten meglehetősen lassú és fantáziátlan. Utóbbi talán furcsának tűnhet, de a fiúk valahogy nem tudják kihozni egymásból a maximumot. Isco még itt-ott igyekezett valami színt belevinni, de az első 45 perc számára sem hozta meg a “nagy áttörést”. A túloldalon az egyéni teljesítményeket figyelembe véve már jobb volt a helyzet – figyelembe véve, hogy sok stabil kezdő játékos csak a kispadon kapott helyet. Úgy 20 perc elteltével kezdtek el kísérletezgetni a labdával. Eleinte gyorsan elhaló próbálkozások voltak ezek, de idővel egyre nagyobb potenciál lakozott ezekben a portyákban. Gól azonban nem született – legalábbis az első félidőben nem.

http://www.dailymotion.com/video/x2ife2x_gerard-moreno-goal-real-madrid-1-1-villarreal-la-liga-1-3-2015_sport

Összességében elég visszafogottra sikerült az első játékrész, próbálkozások nélkül, ami váatlan volt pont ettől a két csapattól. A pihenő jót tett. Pontosabban a Real Madridnak tett jót. Sokkal frissebbek és motiváltabbak voltak a Real támadói, és ez rögtön az elején meglátszott. Már az első percektől érződött a változás, ami az 51. percben már az eredményen is megmutatkozott. Benne volt azért a Villarreal védője, Bailly is, aki a lehető leglátványosabb módszerekkel birkózta – szó szerint – le Cristiano Ronaldót a tizenhatoson belül: tizenegyes. Ronaldo a tőle megszokott magabiztossággal vágta be a labdát, megvolt tehát az előny. Innentől még élesebb lett a kontraszt a két játékrész között: a Real gyors támadói lubickoltak a végeláthatatlan üres területeken. Ronaldo és Marcelo is folyamatosan ott cikázott a Villarreal tizenhatosánál.

1425240805_537654_1425241938_album_grande

A vendégeknek változtatni kellett. Jött Vietto és Trigueros, ami kisebb szerkezeti váltással is járt, habár ez erősen indokoltnak tűnt egy gólos hátrányban. Ha nem is varázsütésre, de jött is a kellő változás. Két perccel a csere után már 1-1 állt az eredményjelzőn. A Real védők és középpályások közös produkciója bravúrosra sikerült a saját tizenhatosuk előtt: a baloldalról bepasszolt labdát Vietto és Moreno bűvölték meg, majd az akciót végül Gerard Moreno zárta le: erős pontos lövés bal lábbal a sarokba – védhetetlen. Erre nem számítottak Madridban, és ez lélektanilag egy érdekes helyzetet eredményezett. A Villarreal kijjebb jött, a Real pedig ráállt a kontrákra. A középpályán feljavultak a teljesítmények, a támadóknak is megvoltak a lehetőségeik, de a Villarreal gól ugyanúgy benne volt a pakliban.

A hajrára fordulva fej-fej mellett hajtottak a csapatok. A Villarreal elképesztő módon váltott: irányították a játékot a Bernabeuban. A Realnak csak a gyors kontrák jutottak, de ezek nem garantáltak semmiféle győzelmet. Jese a 84. percben üres kapura gurított mellé – közeledett a gólhoz a Real. Kettészakadt a a pálya. Mindkét oldalon helyzetek, totális támadófutball mindkét oldalon. A csereként beállt Chicharito majdnem összehozott egy büntetőt, ám a bíró nagyvonalúan továbbot intett. A végét megnyomta a Real Madrid, sokszor csak a szerencse tudta megtartani az 1-1-es állást a vendégeknek. De hiába brusztoltak a végén a királyiak, az újabb gól már nem jött össze. Ezzel a döntetlennel már csak két pont a Real előnye a táblázat élén, a Villarreal pedig csak egy pontra van az 5. Sevillától.

Real Madrid –Villarreal  1-1
G: Ronaldo (51. – büntető), Gerard Moreno (64.)

Baranyai Balázs