Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Döntetlenjével kiszállni látszik a bajnoki címből az Atleti

Az Atlético Madrid a Sevilla elleni döntetlenjével úgy néz ki kiszállhat a bajnoki címért folytatott harcból, a Sevilla pedig a Bajnokok Ligájáért vívott ádáz küzdelemből. A Bilbao egyik riválisát győzte le, ezzel talán visszatértek arra az útra amit régen kiköveztek.

www.marca.com

www.marca.com

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
25. FORDULÓ

Sevilla – Atlético Madrid 0-0 (0-0)
G: – ill. –

Az Atlético Madridnak kötelező lett volna a győzelem, ha továbbra is a bajnoki címért akartak volna versengni, de így valószínűleg már lemondhatnak róla, bár ehhez még a Real Madridnak meg kell nyernie esti mérkőzését. A Sevilla ugyanebben a cipőben jár, csak ők a Bajnokok Ligájáért harcolnak, és nekik is ugyancsak egyre kevesebb az esély erre, mert a Valencia behúzta ismételten a három pontot, ezzel már hét ponttal mennek. A találkozó kicsit paprikás hangulatban telt, ugyanis 11 sárga lapot osztott ki Carlos Clos Gomez játékvezető. A nagy lehetőségek száma is lehetett volna ugyanennyi, de sajnos be kellett érnünk kevesebbel. Ez első említésre méltó szituáció a 27. percben történt, de Iborra peches volt és csak a kapufát találta el. Óriási meglepetésre az első játékrészben az Atléticonak kaput eltaláló lövése sem volt. A második félidőben 12 perc elteltével volt nagy lehetősége a Sevillának, azonban Arribas fejesét Moyá bravúrral védeni tudja. A vendégek nagyon fásultak voltak az egész mérkőzés alatt, pedig ők egy nappal többet pihenhettek, mint a hazaiak. A Sevilla mindenben felülmúlta az Atletit, kivéve gólokban, ami a legfontosabb. A mérkőzés szép lassan lecsordogált, azt hiszem egyik semleges szurkoló sem ezt várta, bár leginkább Simeone gárdájától várhattunk többet, Emery csapata megpróbált játszani, de ebben ma nem leltek partnerre. A találkozó inkább szólt harcról, mintsem fociról.

Eibar – Athletic Bilbao 0-1 (0-1)
G: – ill. Gurpegi (36′)

A 11. fogadta a 12-et. Az Eibar volt az esélyesebb, a hazai környezetnek és annak köszönhetően, hogy a Bilbao csütörtökön pályára lépett az Európa Ligában a Torinó ellen, ahol kikaptak 3-2-re hazai környezetben. Most azonban fontos sikert arattak Gurpegi fejes góljával. A vendég siker megérdemelt volt, mert szó szerint lefocizták a haza gárdát és talán megindultak felfelé egyik riválisuk legyőzésével.

Szajevics Patrik