Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Őrület Brémában! Wolfsburg-siker a nyolcgólos meccsen – eredmények, tabella

Őrületes meccset hozott a forduló utolsó találkozója a német élvonal 23. körében. A Werder Bremen háromszor is megszerezte a vezetést, de a Wolfsburg mindhárom alkalommal egyenlített, majd annyira belelendült a második helyezett, hogy gyors fordítással le is győzte a brémaiakat. A vendégek részéről Caligiuri nyitotta és zárta a gólok sorát, de Dost is duplázott, valamint De Bruyne kiosztott három asszisztot.

Dost megint csapata hősei közé tartozott (forrás: kicker.de)

Werder Bremen – VfL Wolfsburg 3-5 (3-2)
Helyszín: Weser-Stadion – 40.000 néző
Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: Junuzovic (9′), Di Santo (16′), Vierinha (28′ – öngól), ill. Caligiuri (10′, 53′), Arnold (18′), Dost (48′, 51′)
Sárga lapok: Kroos (69′), Vestergaard (79′), ill. Guilavogui (58′)

Werder Bremen: Wolf – Sternberg (Garcia 86′), Vestergaard, Prödl, Gebre Selassie – Junuzovic, Kroos (Makiadi 81′), Fritz (Eggestein 77′) – Öztunali – Di Santo, Selke
Vezetőedző: Viktor Skripnik

VfL Wolfsburg: Benaglio – Vierinha (Jung 76′), Naldo, Klose, Schäfer – Guilavogui (Schürrle 64′), Luis Gustavo – Caligiuri, De Bruyne, Arnold – Dost (Bendtner 89′)
Vezetőedző: Dieter Hecking

Elképesztően alakult a mérkőzés, melynek első félidejében minden nagy helyzetből gól született. A találatok termelését a hazaiak kezdték meg, akik a 9. percben szerezték meg a vezetést Junuzovic révén, aki kapáslövéssel továbbította a labdát Benaglio kapujába (1-0). De nem tartott sokáig a hazai előny, hiszen a következő minutumban Caligiuri egyenlített. A Wolfsburg labdarúgója a Wolf kapusról maga elé pattanó játékszert lőtte be (1-1). Kicsivel többet kellett várni a meccs 3. góljára, ami a 16. percben született meg. Ekkor újra a Werder került előnybe. Öztunali beívelését követően Di Santo lőtte be a brémaiak második találatát (2-1). Szinte ugyanúgy, mint az első vezető gól után, gyorsan egalizált a vendég együttes. A Werder 2. gólját követően 2 perccel már ismét döntetlen volt. De Bruyne beívelése Arnoldnak volt jó, utóbbi pedig fejjel vette be a hazaiak kapuját (2-2). A brémaiak viszont nem álltak le, és megszerezték az újabb vezető gólt a 28. minutumban. Igaz, ehhez szükség volt a Wolfsburg védőjére, Vierinhira-ra is, hiszen ő felelt a hazaik harmadik góljáért, hiszen Kroos távoli lövése után a VfL játékos rossz mozdulata által ment be a labda (3-2). Ezután nem jött a gyors válasz, kitartott a hazai előny a félidő végéig, sőt, a 44. percben Selke majdnem kétgólosra növelne csapata előnyét. A fiatal támadó kísérlete azonban Benaglio kapuja mellett hagyta el a játékteret, így 3-2-es eredménnyel mehettek pihenni a csapatok a mozgalmas, s egyben gól gazdag játékrészt követően.

A Werder vezető gólja után harmadjára nem jött hamar válasz, de a fordulást követően alig kellett várni a Wolfsburg egyenlítésére. A 48. percben a manapság csúcsformában futballozó Dost szerezte a vendégek harmadik egalizáló gólját. A találat előtt De Bruyne adta be a labdát, így a belga már második gólpasszát jegyezte ezen a meccsen, aki egyébként is a Bundesliga legjobb kiszolgáló játékosa (3-3). De ezzel nagyon belelendültek a Farkasok, vagyis konkrétan Dost, hiszen a holland játékos 3 perccel egyenlítést érő találata után megszerezte a vezetést, mellyel először került előnybe a meccsen a vendégcsapat. Az asszisztot megint csak De Bruyne jegyezte, így a Wolfsburg lekopírozta a pár minutummal korábban kialakult szituációt (3-4). Hihetetlen percek voltak ezek, ugyanis közel három minutummal később jött az ötödik vendég találat! Caligiuri volt eredményes, aki ezzel másodszor talált be, mellyel már kettővel vezettek a fordulásra még hátrányban érkező wolfsburgiak! Ezúttal Dost vállalta magára az előkészítő szerepét (3-5). A hazaiakat szabályszerűen megbénították a gyors gólok, melyekkel már ellenfelük került előnybe. A végéhez közeledve azonban szépíthetett volna a brémai csapat, de az első gólt szerző Junuzovic szabadrúgását követően Benaglio nagyot védett, így nem változott az eredmény. A vége tehát kétgólos vendég siker lett a gólparádés találkozón. A vendégek első és utolsó gólját is Caligiuri rúgta, de Dost is duplázott, így továbbra is 8 pontra van a Wolfsburg a listavezető Bayerntől.

Ki a kiesőzónából

A német élvonal 23. fordulójában került megrendezésre a Borussia Dortmund – Schalke 04 Ruhr-vidéki rangadó. A derbit magabiztos játékkal, és nagyszerű hajrával 3-0-ra a sárga-fekete együttes nyerte, mellyel Jürgen Klopp együttese már csak 7 pontra van az Európa Liga selejtezőt érő, 6. helytől, amit jelenleg most a bajor FC Augsburg foglal el. A Schalke igazán komoly lehetőséget sem tudott kidolgozni, a dortmundiak szemet gyönyörködtető játékkal rukkoltak elő, mindenki hozzátette a sikerhez egyéni legjobbját, és a nemrég visszatérő Reus is nagyon elemében volt, és sikerült gólt is szereznie, akárcsak Aubameyangnak és Mkhitaryannak. A kékek ezzel a vereséggel már csak az 5. helyen állnak a forduló végeztével, igaz, csak 1 ponttal lemaradva a 4. helyre előrelépő Leverkusentől. A Gyógyszergyáriak szűken ugyan, de hozták hazai pályán a kötelezőt a kiesés ellen küzdő Freiburg ellen. Szintén a kiesés ellen menekülne a Stuttgart, amely a vezetést is megszerezte a Hannover otthonában, végül egy ponttal távoztak a VfB játékosai. A szombati játéknap még 3 magyar érdekeltségű meccset is hozott. A Hertha fontos győzelmet aratott az élmezőnyhöz tartozó Augsburg ellen, hiszen a Dárdai Pál irányította együttes a hajrában Kalou góljával begyűjtötte a három pontot a győzelemre papíron sokkal esélyesebbnek vélt vendég bajor együttes ellen. Ez volt a berliniek első hazai győzelme Dárdai irányítása alatt, mellyel a Hertha már újra kilépett a kiesőzónából. Eközben a Hoffenheim csapatában a kezdőben kapott helyet Szalai Ádám a magyar játékos volt csapata – Mainz – elleni mérkőzésen. Szalainak a második félidő elején volt egy igazán nagy gólszerzési lehetősége, de betalálni nem tudott, s 64 percnyi játék jutott a számára ezen a Hoffenheim győzelmével végződő meccsen. A szombati utolsó meccsen a Hamburger SV a Frankfurt otthonában szerepelt, a kikötővárosiaknál már alapembernek számító Stieber Zoltán szintén a kezdőben kapott helyet és végig a pályán volt. De ez nem minden, hiszen a magyar támadó középpályás az első játékrész végén egyenlítő találatot szerzett, így zsinórban két meccsen eredményes tudott lenni, az elmúlt forduló legjobbjának választott labdarúgó. Azonban a gólja nem volt elég a pontszerzéshez sem, hiszen Meier újabb gólt szerzett a fordulás után is, ezzel pedig a HSV pont nélkül távozott az Eintracht otthonából.
Az éllovasok közül a Bayern kezdte a nyitómeccset, a bajor klub pedig 115. születésnapját ünnepelte ezen a pénteken. A szülinapos együttes 4-1-re győzte le Münchenben az 1. FC Köln csapatát, igaz, a vendégeknek volt lehetőségük arra, hogy szorosabbá tegyék a meccset, de ez nem jött össze a vendégek számára. A VfL W
olfsburg zárta a fordulót, amely a Werder otthonában lépett pályára, ezt megelőzően pedig a vasárnapi első bajnokit a szintén élmezőnybe tartozó Borussia Mönchengladbach játszotta. A ‘Gladbach otthon meccselt az újonc Paderbornnal, és az Európa Ligából kihulló együttes otthon is tartotta a 3 pontot a továbbra is a pontvadászatban harmadik helyen álló Borussia. A Wolfsburg csütörtökön továbbjutott az EL-ben, a Dosttal remeklő együttes pedig a bajnoki forduló zárómeccsén parádézott Brémában. A hazai Werder 3-2-re hozta az első félidőt, ám a fordulás után gyorsan fordított a második helyezett VfL, amely 5-3-ra megnyerte a 23. forduló utolsó mérkőzését. Dost és De Bruyne parádézott – előbbi két gólt és egy gólpasszt adott, utóbbi pedig 3 asszisztot hozott össze. Ezzel a kudarccal első vereségét szenvedte el a tavaszi szezonban a Werder Bremen csapata.

A Bundesliga 23. fordulójának eredményei:
Bayern München – 1. FC Köln 4-1 (2-1)
Borussia Dortmund – Schalke 04 3-0 (0-0)
Bayer Leverkusen – SC Freiburg 1-0 (1-0)
Hoffenheim – Mainz 2-0 (0-0)
Hannover 96 – VfB Stuttgart 1-1 (0-0)
Hertha BSC – FC Augsburg 1-0 (0-0)
Eintracht Frankfurt – Hamburger SV 2-1 (1-1)
Borussia Mönchengladbach – Paderborn 2-0 (1-0)
Werder Bremen – VfL Wolfsburg 3-5 (3-2)

A bajnokság állása
1. Bayern München – 58 pont
2. VfL Wolfsburg – 50 pont
3. Borussia Mönchengladbach – 40 pont
4. Bayer Leverkusen – 36 pont
5. Schalke 04 – 35 pont (32-27)
6. FC Augsburg – 35 pont (32-30)
7. Hoffenheim – 33 pont
8. Eintracht Frankfurt – 31 pont
9. Werder Bremen – 30 pont
10. Borussia Dortmund – 28 pont
….
16. Paderborn – 23 pont
17. SC Freiburg – 22 pont
18. VfB Stuttgart – 19 pont

A góllövőlista élmezőnye
1. Arjen Robben (Bayern München) – 17 gól
2. Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) – 16 gól
3. Bas Dost (VfL Wolfsburg) – 13 gól
4. Franco di Santo (Werder Bremen), Robert Lewandowski (Bayern München) – 11 gól

Nagy Dávid