Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pontot ért a győri akarás

Nagyon jó iramú mérkőzésen a Győr kétgólos hátrányból mentett pontot az éllovas Videoton ellen.

Priskin egyenlített

Priskin egyenlített

Győr – Videoton 2:2 (1:2)
Helyszín: Győr, ETO Park
Vezette: Farkas Ádám
Győr: Kamenar – Brdarovski, Lipták, Lang, Dinjar (Ibanez 40.) – Pátkai (Kvilitaia 62.), Windecker, Bucsa, Koltai – Stevanovic (Priso 42.), Priskin Vezetőedző: Vasile Miriuta
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász (Brachi 62.), Chakla, Fejes – Oliveira, Trebotic, Kovács (Alvarez 67.), Simon, Gyurcsó (Mareval 84.) – Nikolics Vezetőedző: Joan Carillo
Gólszerzők: Koltai (45. 11-esből) Priskin (90+1) ill. Nikolics (31.), Juhász (39.)
Sárga lap: Windecker (19.) Priskin (56.) Bucsa (90.)ill. Oliveira (25.), Chakla (29.), Simon (45.) Nikolics (49.) Fejes (79.) Szolnoki (89.) Calatayud (90.)
Kiállítva: – ill. –

Az első 10 percben Nikolics mesterhármast szerezhetett volna, ehelyett 0:0 állt az eredményjelzőn a helyzetek után. A Győr álmosan kezdett, igaz náluk volt többet a labda, ám ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ami a találkozó elején nem jött össze Nikolicsnak, az a 31. percben sikerült, egy gyönyörű támadás után Fejes „rajzolta a labdát” a válogatott támadó fejére, aki ezt már nem hibázta el (0:1). A második gólra nem kellett sokat várni, egy szabadrúgás után Juhász Roland duplázta meg a fehérváriak előnyét – szintén fejjel (0:2). A bekk következő megmozdulásának valószínűleg nem tapsolt Joan Carillo edző. Juhász egy büntetőt hozott össze, amelyet Koltai váltott gólra (1:2). Miriuta egyébként már az első félidőben kétszer cserélt, egyáltalán nem volt tehát megelégedve a látottakkal.
Szünet után egy teljesen defenzíven futballozó fehérvári csapat érkezett a pályára, nagyon ritkán vezettek támadásokat, de kényelmesen tartották az előnyüket. A Győr ment előre, próbálták megszerezni az egyenlítő gólt, azonban ekkor nagyon sok pontatlanság jellemezte a játékukat. A 89. percben Lang hagyott ki egy hatalmas lehetőséget, de két minutummal később Priskin már nem hibázott (2:2), így a házigazdák megérdemelten tartottak otthon egy pontot, a második félidőben teljesen visszaálló Videoton ellen.

Munkácsi Ádám