Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: A felkészülés jegyében – eredmények

Több együttes is utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a múlt héten, hiszen hamarosan rajtol a női bajnokság.

fotó: fradi.hu

fotó: fradi.hu

Kezdjük a Fradival. A zöld-fehérek Törökországban töltöttek el néhány napot edzőtáborban, és az első edzőmeccsük (SzSVSzM Almaty, 4-0) győzelme után a kazah kirakatcsapattal a BIIK Kazygurttal mérkőztek meg. A légiósokkal teletűzdelt kazahok ellen kissé elfogódottan kezdtek Dörnyei Balázs leányai, ám az idő előrehaladtával átvették a találkozó irányítását, sőt, a vezetést is sikerült megszereznie a zöld-fehér lányoknak. Manja Benak már nem először került a legjobbkor az ellenfél kapuja elé. A meglepett kisázsiaiak kissé felforrósodtak, és egyre több durva belemenéssel, szereléssel igyekeztek megijeszteni a talpraesett magyarokat. A második félidő hajrájában is inkább a Fradi dominált, ennek ellenére, két kisebb hibát kihasználtak a kazahok, akik meg is nyerték a mérkőzést.

BIIK Kazygurt – Ferencváros 2-1 (0-1)
Ferencváros: Németh Júlia – Nagypál Fatima, Inna Zlidnis, Manja Benak, Madarassy Kitty – Horváth Boglárka, Horváth Zsófia, Jelena Csankovics, Bokor Adrienn – Mosdóczy Evelin, Zágor Bernadett. Cserék: Vőfély Noémi, Szabó Viktória és Viczai Katalin.
g.: Benak

Zárásként norvég ellenfelet győzött le a Ferencváros. A szakadó eső, és a sok munka meglátszott a lányok futballján, ehhez képest több, mint féltucatot rámoltak be riválisuknak Bognár Enikőék. Ami fontos, hogy ezt a találkozót Zágor Bernadett, Madarassy Kitti és Vőfély Noémi is kisebb sérülés miatt hagyta ki, de ez sem befolyásolta az összecsapás végeredményét. A gólok majd’ felét Mosdóczi Evelin szerezte. A Fradi.hu-n megtalálható beszámoló szerint az ellenfél kispadja is felállva tapsolta meg Mosdó ollózós gólját. Rajta kívül Krascsenics Petra három, Bognár Enikő kettő, Szabó Viktória, Jelena Cankovic és Horváth Boglárka egy-egy találatnak örülhetett.

fotó: facebook.com/MTKCsajok

fotó: facebook.com/MTKCsajok

Medgyes Péter együttese szombaton másodszor mérte össze tudását a Doroggal, ezúttal a Varga Zoltán Sportközpontban, ahol jó iramú mérkőzésen szoros eredmény született. Előzőleg Agárdon 6-0-ra nyert a kék-fehér társulat, míg a minap „csak” 4-2-re. Annak ellenére, hogy tartalékosan állt fel a bajnokság listavezetője, magabiztos futballal rukkolt ki. A Dorogra sem lehetett mondani, hogy legerősebb összeállításában tudott kiállni, mindez azonban nem látszott a két csapat játékán. Medgyes Péter Szőcs Rékát, Kaján Zsanettet, Csányi Dianát, Gál Tímeát a válogatott túrája miatt pihentette, míg Tóth Alexandra és Papp Dóra is extrapihenőt kapott a szakembertől. A dorogiak Farkas Katalint, Benkő Mónikát, Vadas Nikolettet, Tóth Barbarát, Veronika Veskovát és Pintér Violettát volt kénytelen nélkülözni. A találkozó első gólját Méry Rita szerezte bő félóra játék után, majd a hajrához közeledve Palkovics Nóra és Pádár Anita is bevette Horváth Eszter kapuját. A fiatal kapus nemrégiben éppen az MTK-tól került kölcsönbe a piros-feketékhez. Fordulás után alig húsz perc kellett az újabb Pádár-találathoz, hogy aztán belelendüljön a Dorog. Szabados György együttesében ezúttal is góllal jelentkezett Andy Mgcoyi, illetve Koch Fruzsina. Összességében azt lehet mondani, hogy megszolgálta a felkészülést ez a mérkőzés is, főleg úgy, hogy a Diófa két perc alatt szerzett két gólt.

MTK – Dorogi Diófa SE 4-2 (3-0)
Varga Zoltán Sportközpont
MTK: Varga Luca (Káli Zsuzsanna, a szünetben) – Vesszős Mercédesz, Tell Zsófia, Demeter Réka, Szabó Zsuzsanna – Hummel-Smuczer Angéla, Herczeg Andrea – Nagy Lilla, Pádár Anita, Palkovics Nóra (Nagy Alexandra, a szünetben) – Méry Rita (Diószegi Fanni, a szünetben)
Dorog: Horváth Eszter (Bakó Dóra, 70.) – Pinczi Anita, Tatai Krisztina, Papp Petra (Tenczel Csilla, 55.), Sándor Zita – Koch Fruzsina, Gőbölös Gabriella, Nagy Ágnes – Tochi (Andrusková, 55.), Fogl, Mgcoyi
g.: Méry (32.), Palkovics N. (42.), Pádár (45., 65.) ill.: Koch F. (67.), Mgcoyi (69.)

Majd’ egy tucat gólt szerzett a Szeged a hétvégén. Cserenkó Szabolcs csapatából egyelőre hiányzott Fehér Vivien és Almina Hodzic, ám a többiek jó benyomást tettek a szakvezetésre. A balástyai U15-U17 vegyes fiúcsapat ellen a télen igazolt Dijana Barta egymaga négyet lőtt, mellette a mesterhármast szerző Zimányi Kovács Anikó és az egyszer eredményes Guth Renáta szállította a gólokat. A mérkőzést egyébként 3*30 percben játszották le a felek.

Szegedi AK – Balástya U15-U17 (fiúk) 8-3
SZAK: Sávai Vivien – Harcel Boglárka, Kardos Bernadett, Mesterházi Csilla, Lévai Nikolett – Szalai Ágnes, Szil Tünde, Guth Renáta, Dudás Diána – Dijana Barta, Szanja Tumbasz Loketics cserék: Zimányi Kovács Anikó, Nagy Dzsenifer, Temesváry Tekla
g.: Barta (4), Zimányi Kovács (3), Guth

Megosztozott a gólokon és igazságos döntetlent játszott a Viktória Trend-Optika a Győr otthonában. Bánfalvi Attila tanítványai ellen a második vonal nyugati csoportjában második helyen álló győriek korán hátrányba kerültek, majd egy les miatt meg nem adott gól miatt maradt az egytalálatnyi előny. Érdemes megjegyezni, hogy a találkozót a szombathelyiek trénere vezette. Ugyanakkor nem érdemtelenül egyenlített a zöld-fehér együttes, de Siklér később visszavette a vezetést, a szünet előtt aztán újabb góllal jelentkezett az ETO. Fordulás után már csak két gólt láthattak a kilátogatók, előbb Süle Dóra révén az ETO került előnybe, az utánpótlás-válogatott Szakonyi Emese beállította a döntetlent jelentő végeredményt.

Győri ETO – Viktória Trend-Optika 3-3 (2-2)
Viktória: Dömsödi Petra – Csidei Klaudia, Ferencsik Evelin, Balogh Henrietta, Magyar Vanda – Harsányi Andrea, Marsai Nikolett – Széles Viktória, Magyarics Zoé, Dénes Dorottya – Siklér Kinga cserék: Kopcsándi Vivien, Szakonyi Emese, Bátorfi Boglárka, Egyed Barbara (kapus).
g.: Süle Dóra (2), Zemlényi Csenge ill.: Dénes D., Siklér K., Szakonyi E.

Azonban nem csak a hétvégén futballoztak a Hölgyek. A Dorog például az Újpest ellen is pályára lépett, igaz még szerdán. Szoros mérkőzésen maradt alul Szabados György csapata, Oroszi Sándor leányai ugyanis 3-2-re legyőzték a felsőházba vágyó újoncot.

Újpest – Dorog 3-2 (2-0)
Bánka Sportközpont
Újpest: Bíró Barbara – Nagy Szabina, Durkó Zita, Ács Noémi, Kiss Fanni – Olasz Laura, Kiss Kitti, Mogyorósi Zsuzsanna, Várkonyi Orsolya – Dohány Rita, Nagy Barbara.
Dorog: Bakó Dóra – Pinczi Anita, Tatai Krisztina, Tóth Barbara, Papp Petra (Tenczel Csilla) – Benkő Mónika, Gőbölös Gabriella (Vadas Nikolett), Koch Fruzsina (Sándor Zita), Nagy Ágnes – Andy (Karina Andrusková), Goldi Tochi
g.: Várkonyi, Ács N., Durkó Z. ill.: Sándor Z., Pinczi A.

Az Astra a Kóka ellen lépett pályára, és Berla Attila fiataljai magabiztos futballal győzték le a tavalyi ezüstérmest. Többek között az erre a találkozóra kölcsönkapott Ebere Orji is betalált a csepelieknek.

Kóka KSK – Astra HFC 2-0
Albert Flórián Sportközpont, Népliget
Kóka: Barti Luca – Marsi Krisztina, Horti Boglárka, Vancsik Viktória, Csiki Anna – Zoltán Bettina, Kiss Gabriella, Krascsenics Csilla – Kiss Stella, Kocsán Petra, Gruber Brigitta. Cserék: Németh Hanna, Zágonyi Barbara, Králik Fanni, Ebere Orji, Derzsényi Dorina, Mezőssy Melánia.
Astra: Kovács Klaudia – Gyöngyösi Alexandra, Vidács Krisztina, Kakuszi Adrienn, Godvár Katalin – Megyes Ágnes, Halászi Kinga, Dominika Dikanová, Szabó Boglárka – Telek-Sümegi Éva, Alisa Sukovic cserék: Pavlik Júlia, Mercz Dorotya
g.: Krascsenics Cs., Orji

Gavalovits Sándor