Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve-Roma: Totti tovább szomorítja Buffont?

A két világbajnok veterán, Francesco Totti, és Gianluigi Buffon régi barátságot egymással, természetesen a pályán kívül. A zöld gyepen viszont nagy ellenfelei egymásnak, ugyanis karrierje során a római csapatkapitány nem kevésszer keserítette a Juvés kolléga életét.

www.9ikanews.com

www.9ikanews.com

Totti, és Buffon. Két ikon, két legenda. Ők ketten a Serie A igazi muzeális igáslovai. Előbbi a csatársorban, utóbbi a kapuban bizonyítja, hogy a tapasztalat mekkora előnyökkel jár. Egyiküknek se a ma esti derbi lesz az első alkalom. Olyannyira nem, hogy Totti már hét alkalommal szerzett gólt a Juventus ellen úgy, hogy Buffon állt a kapuban. Sőt, a „római gladiátor” már a hálóőrt parmai évei alatt sem kímélte, négy találattal.

Vajon ma este mi történik? A döntetlen halmozó Roma farag hátrányán, vagy a „Zebrák” egy győzelemmel megugranak az élen?

Kollégánk, Tereh Balázs így írt még pénteken Serie A fordulóelőzetesében, a mai szuperrangadóról:
„Hétfőre marad a “bajnoki döntő”. A Juventus az új esztendőben elhúzott üldözőjétől, aki az egyre szaporodó döntetlenek miatt már inkább arra kénytelen fókuszálni, hogy maga mögött tartsa a Napolit. Azonban amennyiben Tottiék meg tudják verni a Juventust, a bajnoki versenyfutás még nyitott lehet, hiszen 6 pont nem egy ledolgozhatatlan hátrány (jelenleg 9 van). Viszont ez gyakorlatilag az utolsó esélye a Farkasoknak, hogy felvegyék a versenyt, ha a Juve nyer, a bajnokság lényegében már mostanra eldől, és a Roma aggódva tekingethet hátra. Európában mindketten jól szerepeltek, a Dortmundot és a Feyenoordot győzte le a két együttes 2-1-re. Sokat számíthat, hogy a Zebrák két nappal többet pihenhetnek, meglátjuk, hogy ez mennyire fogja majd segíteni őket. Amikor először csaptak össze a szezonban hatalmas port kavartak. Akkor a Juventus 3-2-re tudott diadalmaskodni úgy, hogy a lassításokból látszott, hogy mindegyik gólja szabálytalan volt a Bianconerinek. Akármi is lesz, reméljük, hogy ezúttal nem a bíró lesz a főszereplő a csúcsrangadón, és egy magas színvonalú, remek összecsapást láthatunk.”.

Balogh József