Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerbia: A Dortmund sztárja megtagadta a válogatottságot

Neven Subotic nem kis megrökönyödést okozva továbbra sem szándékozik szerepelni hazája válogatottjában. A dortmundi csillag korábbi súlyos sérülése óta nem húzta magára a címeres mezt.

www.t-online.de

www.t-online.de

A banja lukai születésű Neven Subotic 2013 őszén szenvedett súlyos sérülést, egy Wolfsburg elleni Bundesliga derbin. A szerb bekknek ekkor egyik térdében elszakadt minden szalagja, emiatt az előző szezon javarészét kihagyni kényszerült.

Mindebből adódóan Subotic-ot nem csak a Borussia Dortmund, hanem a szerb labdarúgó válogatott is nélkülözni kényszerült. Sőt, utóbbi továbbra is! Bár a „Fehér Sasok” tele vannak tehetséges védekező játékosokkal, azért egy Subotic a világ bármelyik nemzeti csapatból hiányozna. Érzik ezt a szerbek is, ám legnagyobb sajnálatukra Radovan Curcic szövetségi kapitány nem számíthat a 26 esztendős védővel:
„Volt egy őszinte beszélgetésünk, és egyértelművé vált, hogy Subotic nem áll készen még, hogy most visszatérjen a nemzeti csapatba.” – számolt be a helyzetről, déli szomszédunk szakvezetője.

Szerbia többek között Portugáliával, és Dániával van versenyben (plusz a tétnélküli franciákkal) a 2016-os EB részvételért.

Balogh József