Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: A Hoffenheim simán, a Leverkusen hosszabbítás után ment tovább

Németország legrangosabb kupasorozatában ma este folytatódtak a küzdelmek, méghozzá a nyolcaddöntőkkel. A Hoffenheim idegenben aratott könnyed sikert, míg a Leverkusen hazai pályán volt kénytelen hosszabbítást játszani.

Nagy csatában tudott végül győzedelmeskedni a Leverkusen (forrás: kicker.de)

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐK

Bayer Leverkusen – 1. FC Kaiserslautern (II.) 0-0, hosszabbítás után: 2-0
Helyszín: BayArena – 25.000 néző
Vezette: Guido Winkmann
Gólszerzők: Calhanoglu (102′), Kießling (113′)
Sárga lapok: Toprak (10′), Spahic (50′) ill. Jenssen (20′), Demirbay (85′),

Bayer Leverkusen: Leno – Boenisch (Wendell 100′), Spahic, Toprak, Donati (Hilbert 46′) – Rolfes, Castro – Brandt, Calhanoglu, Bellarabi – Drmić (Kießling 79′)
Vezetőedző: Roger Schmidt

1. FC Kaiserslautern: Müller – Schulze, Orban, Heubach, Fomitschow (Stöger 113′) – Ring, Demirbay (Hofmann 89′) – Zimmer, Matmour, Jenssen – Zoller (Jacob 90+4′)
Vezetőedző: Kosta Runjaic

Az első félidő igazán kiegyenlített játékot hozott szinte minden tekintetben. Az első osztályban szereplő Leverkusen csak labdabirtoklásban tudta felülmúlni – abban sem sokkal – másodosztályú riválisát. Mindkét oldalon egy-egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel az első játékrészben, de gól nem született.

Kapura lövések tekintetében egyre inkább felülkerekedett ellenfelén a Bayer, de a gól csak nem akart megszületni, pedig a Gyógyszergyáriak folyamatosan mentek előre. Nagyon úgy tűnt, hogy hosszabbítással folytatódik a találkozó, de a hajrában még bízott abban a hazai mester, hogy Kießling felrázhatja a csapatot, vagy éppen ezzel a cserével már az extra játékidőre tervezett Roger Schmidt. A két együttes egyébként a tavalyi sorozatban is találkozott egymással, ugyanezen a helyszínen, és akkor is a kétszer tizenöt perces ráadás döntött – azt az összecsapást a Kaiserslautern nyerte 1-0-ra. A Kaiserslautern most is állta a sarat, a leverkuseni rohamokat, így jött “túlórázás”.

Nem indult túl nagy elánnal a hosszabbítás első félideje, egyik csapat sem tudott veszélyhelyzetet kialakítani az ellenfél kapuja előtt. Majd a 98. perctől újra beindult a hazai csapat. Ekkor Bellarabi találta telibe a kapufát, majd a 102. minutumban megszületett a hazai előnyt jelentő gól is. A találatot Calhanoglu szerezte (1-0). Ezzel a fordulást megelőzően a Bayer volt jobb helyzetben.

A térfélcsere után pedig még jobb helyzetbe került a hazai együttes, hiszen a 113. percben eldőlt a találkozó, ugyanis Kießling megduplázta a hazai találatok számát (2-0). A játék képét tekintve nem fér kétség a Bayer sikeréhez, ám a vendégek derekasan helytálltak, de nem tudták megismételni a tavalyi sikerüket, amikor idegenben legyőzték első ligás ellenfelüket. A Leverkusen a holnap esti Offenbach – Mönchengladbach találkozó győztesével játszik majd a negyeddöntőben.

VfR Aalen (II.) – Hoffenheim 0-2 (0-1)
Helyszín: Scholz-Arena – 7.500 néző
Vezette: Sascha Stegemann
Gólszerzők: Polanski (16′), Volland (56′)
Sárga lapok: Quaner (29′), Gjasula (53′), Feick (77′) ill. Beck (28′), Volland (55′)

VfR Aalen: Bernhardt – Feick, Barth, Mockenhaupt, Ofosu-Ayeh – Hofmann – Kaufmann, Gjasula, Ludwig, Klauss (Ademi 79′) – Quaner (Grech 87′)
Vezetőedző: Stefan Ruthenbeck

Hoffenheim: Grahl – Beck, Bicakcić, Strobl, Toljan – Polanski, Rudy – Volland (Amiri 90+2′), Firmino (Zuber 73′), Schwegler – Shipplock (Modeste 76′)
Vezetőedző: Markus Gisdol

A másodosztályú Aalen otthonában fellépő első ligás Hoffenheim kezdőjében a hétvégi bajnokin kezdőben helyet kapó Szalai Ádám ezúttal nem fért be Gisdol tizenegyébe.
A Hoffenheim jól kezdte a meccset, hiszen a 16. percben már előnybe került a vendég együttes. A gólfelelős pedig Polanski volt (0-1). A hazaiak az első játékrész során csak kétszer vállalkoztak lövésre, de azok egyike sem találta el ellenfelük kapuját, viszont az idegenben szereplő klub 8 lövéséből 5-nél is Bernhardtnak kellett résen lennie, aki ezen 5 kísérlet közül 4-et be is gyűjtött, így már a fordulásig nem változott az eredmény.

Viszont a második félidőben még csak annyit sem kellett várni a gólra, mint az elsőben. A folytatás után 10 perccel már növelte előnyét a Hoffenheim, míg a hazai gárda képtelen volt a kapura veszélyes lenni. A második Hoffenheim-találatot Volland szerezte, a gólpasszt pedig Shipplock adta (0-2). Továbbra is az volt látható, ami az első 45 perc során, vagyis vendég fölény, ami a kapura irányuló befejezéseket illeti. A biztos előny tudatában kicsit visszafogta az iramot a vendégeskedő együttes, viszont az Aalen eljutott két kaput eltaláló lövésig, ám ezekből sem született gól, így ez a nyolcaddöntő magabiztos Hoffenheim sikerrel ért véget. A Szalai Ádámot soraiban tudó klub a holnap esti Red Bull Leipzig – VfL Wolfsburg találkozó továbbjutójával találkozik a negyeddöntőben.

Nagy Dávid