Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier Leauge: Komoly feladat vár a friss kupagyőztes Chelseare – Előzetes

Hétközi fordulót rendeznek a Premier Leagueben, így keddre és szerdára is kijut a jóból a csúcsfutball kedvelőinek. Ma este a visszaesőben lévő Southampton fogadja a Crystal Palacet, míg holnap a Chelsea West Hamnél tett látogatása lesz a sláger mérkőzés. Nézzük mire számíthatunk a 28. fordulóban.

Forrás:sports.ndtv.com Hány kupát emelhet még idén a Chelsea?

Forrás:sports.ndtv.com
Hány kupát emelhet még idén a Chelsea?

Ahogy már megszokhatták a PL-ben nincs megállás, két nap elteltével ismét megtelnek a stadionok, ugyanis már ma este megkezdődik a soron következő forduló. A keddi játéknap igazi rangadót nem hoz, azonban érdekesnek tűnő találkozó nélkül itt sem maradunk.

A kisebb gödörbe kerülő Southamptonhoz a Crystal Palace látogat. A 3 meccse nyeretlen Koeman legénységnek össze kell szednie magát, hogyha komolyan gondolják a nemzetközi szereplésről szövögetett álmokat. Alan Pardew fiai pedig nem a legideálisabb ellenfelek egy jó sorozat megkezdéséhez, ezt meg is mutatták a hétvégén, ahol a  West Hamet páholták el idegenben 3-1-re. A másik két találkozó igazi kiesési rangadónak ígérkezik. Az Aston Villanak mindenképpen le kellene győznie Gera Zoltán volt csapatát a West Brom, ha jövőre is meg akarják tartani első osztályú tagságukat. Jelenleg 22 ponttal a tabella utolsó előtti helyét foglalják el, pontegyenlőséggel a már bent maradó QPR mögött. 12 meccse nem tudtak nyerni, épp itt lenne az ideje elkezdeni a tisztes hajrát.A keddi játéknapot a Hull City – Sunderland találkozó zárja, ahol szintén a kiesés elkerülése a cél mindkét együttesnél.

A szerdai napon aztán pályára lépnek a nagyágyúk is. A listavezető és most már friss ligakupa győztes Chelseanek lesz talán a legnehezebb dolga. Jose Mourinhoék a West Ham otthonába látogatnak, ahol nem leányálom a vendég csapatok fellépése. Bizakodásra adhat okot, hogy a “Kalapácsosok” 5 mérkőzés óta képtelenek nyerni, legutóbbi győzelmüket még januárban a Hull City ellen aratták épp hazai környezetben. Egy esetleges Chelsea győzelemmel, már 8 pontra duzzadhatna Hazardék előnye a Cityvel szemben. Azzal a Cityvel akik a liga utolsó Leicester fogadják az Etihad stadionban, úgyhogy ha minden az esélyeknek megfelelően alakul ,rájuk egy viszonylag könnyebb meccs várhat a liverpooli vendégjáték után. A dobogó 3. fokát birtokló “Ágyúsok” küzdelmes meccsen legyőzték a bajnokságban gyengélkedő Everton a “szuper” vasárnap egyik rangadóján,ezzel valamelyest kozmetikázták a hétközi gyenge teljesítményüket a kupában, azonban nem ülhetnek ölbe tett kézzel. A QPR otthonában nem lesz egyszerű dolguk, de a mérkőzés esélyesei toronymagasan Giroudék.

A főnixként feltámadó Liverpool a kiesőjelölt Burnleyt fogadja hazai környezetben, és elnézve Brendan Rodgers csapatát, nem lehet kérdés melyik csapat kerül ki győztesen az összecsapásból. Viszont 10 fordulóval a vége előtt a kiesés ellen küzdő csapatokat érdemes komolyan venni. A Manchester United-re se vár könnyű feladat, ők ugyanis a “Szarkákhoz” látogatnak, és bár a Newcastle nem élete formájában van azért azt tudjuk, hogy otthon bárkit képesek legyőzni. Pozitív jel, hogy Rooney, ha kicsit megkésve is, de felhúzta a 2015-ös góllövő cipőjét, így van Persie sérülését talán áttudják vészelni a “Vörös Ördögök”.

Nagy kérdés, hogy a kupa fiaskó után a Tottenham mennyire tud felpörögni. Pochettinoék hazai pályán fogadhatják a Swansea együttesét, akik hétvégén elkapták  Burnleyt, előtte pedig a Manchester Unitedot. Azonban a Spurs ellen 2011 óta nem szereztek pontot. A bajnokságban pocsék formát futó Everton a Stokehoz látogat. Ha a liverpooli kékek nem kapják össze magukat, még könnyen kiesési gondjaik is támadhatnak, az első kiesőjelölt Burnley ugyanis már csak 6 ponttal van mögöttük. A Stoke már bebetonozta magát a középmezőnybe, Mark Hughes fiai tehát elérték az idei szezonra a kitűzött célt.

A Premier League 28. fordulójának párosítása:

Kedd:
20:45 Aston Villa – West Brom
20:45 Hull City – Sunderland
20:45 Southampton – Crystal Palace  (Digi Sport 1)

Szerda:
20:45 West Ham – Chelsea
20:45 Newcastle – Manchester United
20:45 QPR – Arsenal
20:45 Stoke City – Everton
20:45 Tottenham – Swansea
20:45 Manchester City – Leicester City
21:00 Liverpool – Burnley (Digi Sport 2)

Herczeg Zsolt