Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám hanyatlása! – Mi lesz a támadó sorsa!?

A jelenkori magyar labdarúgás egyik legnagyobb csillaga Szalai Ádám, ám ez az “égi test” közel sem fénylik mostanság annyira. Mondhatni, hogy Mainz óta hanyatlik, ezzel pedig valószínűleg nem állítunk sem valótlant, sem pedig sértőt. 

K_EPA20141004026

A 27 esztendős magyar válogatott támadó Újpestről indult, a Stuttgart utánpótlásában, majd a második csapatban rúgta a bőrt. Eddig viszonylag ismeretlen volt a magyar szurkolók körében, ám amikor 2007 telén a Real Madrid Castilla fél millió euró ellenében leigazolta sokan felkapták a fejüket. Kvalitásait tekintve Ádám egy remek felépítésű, fizikumú támadó, aki nagy tettekre lehetne képes, ezt a Mainz labdarúgójaként meg is mutatta. Madridból ugyanis a német klub kölcsönvette, majd meggyőző teljesítménye révén le is igazolta. Igazi love story volt Szalai és a Mainz kapcsolata. Ádám a szurkolók kedvencévé vált, tényleg a kedvenc volt, tisztelték és becsülték, ezt pedig gólokkal hálálta meg.

Jött azonban egy ígéretes lehetőség, 2013 nyarán a Schalke 04 tetemes összegért 8 millió euróért megvette, Szalai rábólintott a lehetőségre, ez az összeg pedig a Mainz vezetőit is meggyőzte. Szakmailag mindenképpen előrelépésnek számított a Schalke, ám kérdés volt, hogy Szalai fel tudja-e venni a harcot egy olyan csapatban, ahol Huntelaar az első számú gólfelelős. Anyagilag a kékek nyújtotta lehetőség is hathatós változást jelentett, hallottunk már olyat, aki Dzsudzsák és Szalai karrierjét egy lapon említi, ám meg kell hagyni, hogy utóbbi esetében indokolt szakmai fejlődésről beszélhettünk, nem csak pénzről, míg előbbi esetében inkább a pénz, mint sem a szakmaiság játszott szerepet.

Tény ami tény, Ádám a gelsenkircheni történetbe belebukott, csalódást keltett, nem jöttek be a számításai, azonban klubja anyagilag jól szállt ki az ügyletből, a Hoffenheim ugyanis 6 millió euróért megvette őt. A piaci ár, a kereslet és az érdeklődés jelzi, hogy továbbra is ott a potenciál Ádámban, ezt látják is a szakemberek, ám valami még sem klappol, hiszen a kezdeti lendület itt is alább fagyott, a bizalom megingott, sok esetben pedig csak a kispad jut a válogatott labdarúgónak. Olykor kicsit több idő, máskor pár perc, vagy egy sem…!

Minden esetre elgondolkodtató, hogy mi lesz Ádámmal, láthatóan a Hoffenheim csapatában sem találta meg számításait, persze ez bármikor megváltozhat. Dost is fél szezonon át aludt a Wolfsburg csapatában, majd 6 meccsen jegyez eddig tavasszal 12 gólt. Reméljük Ádám is felébred téli álmából, összeszedi magát és megmutatja azt, ami benne rejlik…

Őszi Ádám