Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: A félidő végi csattanók csatáját a Videoton nyerte meg

A Pécsiek a hétvégén nagy meglepetésre legyőztek az Újpestet, így duzzadó önbizalommal várhatták a Videoton elleni Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzését. A mérkőzés során masszívan védekező pécsiek a 94. percig tudták tartani a döntetlent…

Paulo Vinícius majd Chakla révén is nagy helyzetet hagyott ki a Videoton az első 15 perc alatt. Először a pécsi védők tudtak menteni, majd a szöglet utáni fejes a kapu mellett hagyta el a játékteret. A hazai egyesület az első harminc perc során folyamatos nyomás alatt tartotta a pécsi csapatot, ám a gól nem jött össze. Ám a vendégcsapat is jelezte, hogy a pályán van, méghozzá Rácz Ferenc révén, aki remekül húzta meg a szélen és éles szögből nagy erővel lőtt kapura, de kísérlete nem hozta meg az eredményt. A félidő további részében felváltva birtokolták többet a felek a labdát, ám komolyabb helyzet nem alakult ki. A csattanót a 44. perc hozta el, amikor Frőhlich Roland az alapvonalról visszapasszolt labdát higgadtan rúgta a kapuba.

A fordulatos mérkőzés a végjátékban dőlt el / Kép forrása: www.vidi.hu

A fordulatos mérkőzés a végjátékban dőlt el / Kép forrása: www.vidi.hu

 

A második félidőre két támadó szellemű futballistával erősített a székesfehérvári egylet, így minden jel arra mutatott, hogy a továbbiakban még nehezebb lesz a pécsiek dolga. A játékrész elején Marko Pajac több remek lövéssel jelentkezett, illetve Chakla fejese is éppen elkerülte a kaput… Illetve amikor a vendégek hálóőrének, Gőcze Gergőnek játékba kellett avatkoznia, akkor rendre nagy bravúrokkal rukkolt elő. Az „egykapuzásnak” meg is lett az eredménye, hiszen a 66. percben Feczesin Róbert pazar ütemben lépett el a védőjétől és könnyedén egyenlített. A 78. percben már vezethetett is volna a hazai csapat, ám Feczesin büntetőjét Gőcze kivédte és a továbbiakban úgy tűnt, hogy a kihagyott nagy lehetőség megpecsételte a mérkőzés sorsát. Viszont ahogy az első félidő elején a pécsieké volt a csattanó, úgy most a Videotoné volt… A 94. percben ismételten felvágták Kovács Istvánt a tizenhatoson belül és a jogosan megítélt büntetőt ezúttal Arturo Álvarez értékesíteni tudta a 95. percben.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Videoton-Pécs 2-1 (0-1)
G: Feczesin (66.), Álvarez (90+5. – büntetőből) ill. Frőhlich (44.)

Acsádi Gergő