Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal:Coquelin közel volt a végleges távozáshoz

Arsene Wenger az Arsenal menedzsere elismerte, hogy Francis Coquelin nagyon közel állt a távozáshoz a szezon elején. Azonban a sok sérülésnek “köszönhetően” megkapta a lehetőség a csapatba kerülésre, amivel maximálisan élni tudott.

Forrás:www.squawka.com

Forrás:www.squawka.com

A 23 éves francia középpályás a szezon elején mindössze egy egyszer kapott lehetősége, egy ligakupa mérkőzésen, utána Wenger kölcsönadta a másodosztályú Charltonhoz.

A sérülések azután átírták a forgatókönyvet, ugyanis Mikel Arteta és Mathieu Flamini is lesérült, így nem volt más lehetősége az Arsenalnak minthogy visszahívja egyetlen hadra fogható védekező középpályását a kölcsönből. Ami mostanra kiderült tökéletes döntésnek bizonyult. December óta Coquelin kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, 15 mérkőzésen lépett pályára kezdőként.

Arsene Wenger is maximálisan megvan elégedve a fizikai keménységéről is híres játékossal. Elmondta, hogy mikor visszahívta Coquelint a játékos nem volt boldog, azt hitte újra csak epizódszereplő lesz, és maga is meglepődött azon,hogy ilyen teljesítményre is képes.

 

Herczeg Zsolt