Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Del Rey: Belötyögött a döntőbe a Barcelona

Hozta a visszavágót és bejutott a spanyol kupa döntőjébe az FC Barcelona, de vezéráldozatot szedett a visszavágó – Sergio Busquets megsérült, lehet hogy komolyabb kihagyás vár rá.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Az odavágón 3-1 arányú Barcelona győzelem született, vagyis finoman szólva nekik állt a zászló. A sárgák fogadkoztak a meccs előtt – mindent meg fognak tenni a győzelem és a továbbjutás érdekében. Hazai közönség előtt még volt is egy egészen kicsi esélyük a katalánok ellen, de az a pici is elszállt rögtön az elején. Bealudt a Villarreal. Messi elegánsan ívelt aa védők mögé, ahol már várta is az átadást Neymar, aki be is piszkálta a labdát Asenjo kapus nagy bánatára. Ez a gól azt jelentette, hogy ha a Villarreal fordít, és 3-1-re nyer, még akkor is csak hosszabbításra menti a párharcot. Számukra nagyon nehéz volt a helyzet, de azért igyekeztek.

http://www.dailymotion.com/video/x2iolbk_neymar-goal-villarreal-0-1-barcelona-copa-del-rey-4-3-2015_sport

Az első félidő az igazat megvallva nem hozott sziporkázó játékot. Nagyon nem. A Barcelona sztárjai nem akartak kezdeményezni. Talán egy kicsit többet volt náluk a labda, de nem tudták saját kapuja elé szorítani a hazai csapatot. A három csatár nem vállalt túl sokat, és a középpálya szintén nem erőltette meg magát. Látva a láblógatást, a másik oldal igyekezett tenni valamit. A maguk szegényes (ebb) eszközeivel próbálták túlszárnyalni a katalán offenzívát. A félidő második felében már egyenlő partnereik voltak ellenfelüknek, ami a kapu előtt is megmutatkozott. Akadt néhány hazai helyzet, de az igazán komoly tett a gól volt részükről: a 39. percben Jonathan dos Santos volt eredményes, így már 1-1-re álltak a csapatok.

http://www.dailymotion.com/video/x2ionxv_jonathan-dos-santos-1-1-villarreal-barcelona-01-03-2015-hd_sport

Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy fontos láncszem esett ki a Barcelona középpályájáról. Sergio Busquets kapott egy hatalmasat a bokájára, amiért azonnal le kellett cserélni. Első ránézésre gyanús egy bokaszalag szakadás, de egy törés se lenne meglepő. A második forduló szintén hasonlóan alakult. Álmoskás hangulatban labdázgattak a Barcelona játékosai, néhol megszakítva egy-egy Villarreal próbálkozással, de semmi komoly változás. Aztán elérkezett a 65. perc: Pina hátulról becsúszva kaszálta el Neymar lábait, a bíró pedig azonnal felmutatta a pirosat. Nem is vitatkozott ezzel senki, különösen hogy Busquetset is ő intézte el kicsivel korábban. Az emberhátrány végleg eldöntötte a párharc sorsát -már ha nem lett volna ez eddig is egyértelmű. A Barcelona folytatta a spórolást. Minél kevesebb befektetett energiával megúszni ezt a hétközi elődöntőt, hiszen hétvégén jön az újabb bajnoki forduló.

1425495537_829431_1425500753_album_grande

Attól még nyerhettek volna a katalánok, legalábbis az esély megvolt rá. Neymar a 72. percben akár duplázhatott volna, de igazából már ez sem érdekelte őket. Nem hát! Egy perccel később egy hasonlóan összeomlott Villarreal védekezést kihasználva Suarez talált be. 2-1 a Barcelonának. A Villarreal feltolta a védekezését, és legalább büszkeségből próbáltak összehozni egy búcsúgólt. A szurkolóknak és maguknak is próbálták bizonyítani, hogy ők bizony mindent megtettek. Kicsit ijesztő belegondolni abba, hogy ugyanez a Villarreal – tartalékosan – képes volt pontot rabolni a Real Madrid ellen. Akkor most vagy a Real nagyon gyenge, vagy a Barca nagyon jó. Akárhogy is, a Villarreal nem bírta a végét: szétestek a hazaiak, és a hajrában bekaptak még egyet. Neymar nem kegyelmezett nekik, így csúnya zakóba futottak bele hazai pályán. 6-2-es összesítéssel búcsúztatta a Barcelona a Villarrealt, és ezzel bejutott a Copa Del Rey döntőjébe. Az ellenfél vagy az Espanyol, vagy a Bilbao lesz.

http://www.dailymotion.com/video/x2ior3w_goal-luis-suarez-villarreal-1-2-barcelona-04-03-2015_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2ios1o_neymar-1-3-villarreal-barcelona-04-03-2015-hd_sport

Villarreal – Barcelona  1:3
G: Neymar (3., 88.), Jonathan (39.), Suarez (73.)

Baranyai Balázs