Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Kiütéses Fradi siker

A Fradi a negyeddöntő első találkozóján pontot tett minden lényegi kérdés végére, miután 5:0-ával küldték haza a Csákvár csapatát az Üllői útról.

Busai nyerőembernek bizonyult

Busai nyerőembernek bizonyult

Magyar Kupa, Negyeddöntő 1.mérkőzés
FTC – Csákvár 5:0 (2:0)
Helyszín: Budapest, Üllői út
Vezette: Karakó
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Ramirez – Gyömbér, Busai – Nagy Dániel (Varga a szünetben), Gera (Somalia 63.), Lamah – Böde (Cukic 83.) Vezetőedző: Thomas Doll
Csákvár: Gelei – Wild (Fényes a szünetben), Szalai, Dulló, Kocsis – Domján, Bakos (Horváth a szünetben) – Molnár Cs., Nyilasi, Varga – Gajdos (Molnár T. a szünetben) Vezetőedző: Bognár György
Gólszerzők: Busai (7.,62.,70.) Lamah (37.) Ramirez (64.)

Az FTC nagyon jó formában várta a mérkőzést, a felkészülési meccseiket mind megnyerték egy kivételével, a bajnokságot győzelemmel kezdték, így önbizalomtól duzzadva fogadhatták a Csákvár csapatát. A vendégek az NBII-ben a kiesés ellen menekülnek, míg a hazaiak az NBI dobogójáért küzdenek, így gyakorlatilag több mint egy osztály van papíron a két csapat között. Nos ez a pályán is kiütközött, a Fradi már a 7.percben beköszönt Busai révén. Ezután főként a mezőnyjáték dominált, a vendégek kapufát is lőttek, azonban újabb gólt újfent a hazaiak szereztek, Lamah volt eredményes, ezzel szünetben 2:0-ra ‘ment’ a Fradi.
A második játékrészre se vettek visszább Bödéék, előbb Busai volt eredményes, majd a balbekk Ramirez is megszerezte első gólját zöld-fehér színekben. A végeredményt pedig a mesterhármast szerző Busai Attila állította be, így a visszavágó csak formalitás lesz a csapatoknak, a Fradi készülhet a minden bizonnyal a Szolnokkal vívó elődöntőre, előtte azonban még jó pár bajnoki vár Thomas Doll csapatára.

Munkácsi Ádám