Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Vezéráldozattal fűszerezett Dortmund siker

Hiába a Borussia Dortmund továbbjutása, a szurkolók nem örülhetnek önfeledten, ugyanis Reus sérülés miatt hagyta el a játékteret a 25. percben, ez pedig döntően befolyásolhatja a csapat szezon béli szereplést a továbbiakban. A siker a nyögvenyelős továbbjutás azonban megvan, ahogyan a Freiburg is a következő körben tudhatja magát. 

1617192_1098259980185981_8716981698673798618_o

Dynamo Dresden – Borussia Dortmund 0-2 (0-0)
Helyszín: 
Drezda, Glücksgas-Stadion – 30503 néző
Vezette: Tobias Welz
Gólszerzők:  ill. Immobile (50., 90.)
Sárga lap: Vrzogiv (49.), Fiel (75.) ill. Blaszczykowski  (84.)
Kiállítás: – ill. –

Dynamo Dresden: Wiegers – Teixeira, Erdmann, Hefele, Vrzogic – Kreuzer (Stefaniak 66.), Müller (Fiel 71.), Moll, Tekeric – Andrich (Durholtz 54.), Eilers. Vezetőedző: Németh Péter

Borussia Dortmund: Langerak – Schmelzer, Hummels, Subotic, Kirch – Kehl, Gündogan, Reus (Mkhitaryan 25.), Kagawa (Ramos 68.), Blaszczykowski (Bender 90+1.) – Immobile. Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzést a vártnál is defenzívebben kezdte a hazai csapat, mely saját térfelére tömörült, a támadás lehetőségét pedig teljesen feladta, még kósza kontrákat sem láthattunk. A kevés hely a vendégeket is zavarta, gyakorlatilag eltelt 20 perc a mérkőzésből és a meddő mezőnyfölényen kívül mást nem jegyezhettünk fel csak a 28-72-as labdabirtoklást. A 21. percben aztán Reus kapott egy szándékos faultot, mely a BVB szezonjába, a feltámadásba is kerülhet. Marko ugyanis segítséggel hagyta el a játékteret, majd le is kellett cserélni. A játékvezető le sem fújta az esetet, pedig mint azt az eredmény mutatta le kellett volna. A 31. percben aztán  hazai publikum hördült fel, kedvenceik eljutottak Langerak kapujáig, s egyből tizenegyest reklamáltak. Erdann esetéhez visszatérve (ő okozta Reus sérülését) az embernek olyan érzése volt, hogy a belépő teljesen meggondolt és szándékos volt. A 34. percben aztán egy Mkhitaryan  löketet jegyezhettünk fel, ám az örmény pontatlan volt, így a labda ha csak kicsivel is de a kapuvas mellett hagyta el a játékteret. A 43. percben aztán lesen fogták a hazaiak csatárát Eilerst, aki egy az egyben mehetett volna Langerakkal szemben. A lassítások alapján a játékvezető tévedett, centiken múlik, de mintha saját térdeléről indult volna a csatár. Szenvedő és vezérét vesztő Dortmund, kevés foci, jól és lelkesen védekező hazai csapat, így jellemezhettük az első negyvenöt percet.

A második felvonás aztán egy hazai kontrával, helyzettel kezdődött, melynek végén Langerak kimozdulva testtel hárított. Az 50. percben aztán elképesztő védelmi hibát láthattunk, a hazaiak védője megpróbálta átívelni a labdát a túloldalra, a labdát azonban Immobile mellel szelídítette meg, majd köszönte szépen és egy az egyben a kapuba lőtt. Ezt követően a túloldalon Hummles vétett hasonlóan nagy hibát, ám Langerak kisegítette a világbajnokot és csapatát. A bekapott gól és az eredménykényszer kijjebb hozta a hazaiakat, akik megmutatták, hogy támadást is tudnak építeni, ám ezáltal a védelemben sokkalta nagyobb területek nyíltak, mint addig tapasztalható volt. A 60. percben aztán  Mkhitaryan kapott ki egy nagy lehetőséget egy beadást követően. A 73. percben aztán a csereként beálló Ramos dönthette volna el a párharcot, szépen cselezte magát be és alakított ki lövőhelyzetet, ám a labdát egy védő lába sikeresen blokkolta.  Az utolsó negyed órára fordulva teljesen fellazult a hazaiak védelme, rövid időn belül két lehetőséget is kihagytak a BVB játékosai, Ramos a kapufát forgácsolta. A végén nyomott a Dresden, mely teljesen kinyílt, ennek következtében pedig a túloldalon villant Immobile lezárva a párharcot. Jürgen Klopp csapata lesz ott a következő körben.

Freiburg – 1. FC Köln 2-0 (2-0)
G:
 Ujah (18.-öngól), Darida (19.) ill. Deyverson (89.)

Kiegyenlített mérkőzést láthattunk az első félidőben, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, ám egy percnyi rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy eldőljön a párharc. A 18. minutumban Ujah a saját kapuját vette be, majd a középkezdést követően nemsokkal újra zörgött a háló, Darida tudott eredményes lenni. A Köln szépítő találata nem akart jönni sem az első, sem pedig a második felvonásban. Vogt és Risse helyzete is kimaradt, míg a párharcot a túloldalon Darida zárhatta volna le, azonban tizenegyesét Timo Horn hárítani tudta. A vendégek egyenlítő találata végül megérett, ám későn, Deyverson a 89. percben tudott eredményes lenni. A hosszabbításban nem sikerült kiharcolni a döntetlent és a hosszabbítást, így a Freiburg jutott a következő körbe.

A nyolcaddöntő eredményei, párosításai:
Bayer Leverkusen
 – Kaiserslautern (II.) 0-0 – hosszabbítás után 2-0
Aalen (II.) – Hoffenheim 0-2
Freiburg – 1. FC Köln 2-1
Dynamo Dresden (III.) – Borussia Dortmund 0-2
márc. 4. 19:00 RB Leipzig (II.) – Wolfsburg
márc. 4. 19:00 Arminia Bielefeld (III.) – Werder Bremen
márc. 4. 20:30 Kickers Offenbach (IV.) – Mönchengladbach
márc. 4. 20:30 Bayern München – Braunschweig (II.)

Őszi Ádám