Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham két csatárát is eladná, hogy vehessen egyet!

Bár Harry Kane felnőttcsapatba való kerülésével egy igazi klasszist sikerült találnia a Tottenham Hotspurnek, azért csatárposzton még mindig vannak hiányosságok. Ezt kiküszöbölendő, különös attrakcióra készülnek Londonban.

Kép forrása: football.fr  Lacazette tárt karokkal várja a kérőket!

Kép forrása: football.fr
Lacazette tárt karokkal várja a kérőket!

Nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi Spurs csatársor Harry Kane kivételével igencsak gyengécske eresztés, és nem a nevekre értendő mindez, hanem a teljesítményükre. Valószínűleg a világ minden táján elfogadnák az Emmanuel Adebayor, Érik Lamela, Roberto Soldado csatárhármast, ám a három úriember mindent elkövetett annak érdekében az elmúlt nyolc hónapban, hogy piaci értékük immáron csak a töredéke legyen annak, amire tehetségük által hivatottak lennének. Lássuk mindezt a számok nyelvén! Adebayor idén 11 bajnokin lépett pályára, és két gólt szerzett. Mindent egybevetve 15 meccsen jutott szóhoz, de a gólok száma nem gyarapodott, és már olyannyira nem számít rá Mauricio Pocchettino menedzser, hogy a kispadra sem ülteti le ha nem muszáj. Roberto Soldado 2013. nyarán igazolt Valenciából Londonba 28 millió fontért, és eddigi 70 meccsén 16 gólt szerzett. Ez igencsak kevés, de ha idei teljesítményét vesszük górcső alá, akkor inkább siralmas: 18 bajnokin egyetlen gól a mérlege, a kupasorozatokat is belevéve a számításba ez 34/5-re módosul. De ez még mindig nem elegendő a Premier League-ben, főleg nem egy olyan csapatban, amely a nemzetközi színtéren is szeretne sikereket elérni. Soldado ugyan még a kispadra leülhet, ellentétben Adebayorral, ám az, hogy 2, 5, 7, vagy éppen 14 percre cserélik be, mindennél beszédesebb, a bizalom ugyanúgy hiányzik már az edzői stáb részéről. És itt van Érik Lamela, akit a Spurs drukkerei már hirdetésekben, és szórólapokon is kerestek, ugyanis úgy eltűnt a PL világában, mintha ott sem lett volna, a 27 millió fontért szerződtetett támadó. Lamela tölti a hármasból a legtöbb időt a pályán, és képességei elvitathatatlanok, ám eredményessége hagy kívánnivalót maga után. Idén 23 bajnokin bizonyíthatott, és egy góljára aligha lehet büszke, de a ha a kupafordulókkal együtt nézzük, akkor 36 meccsen szerzett 4 találata is elég soványka, egy támadófocit játszó csapatban. Bár csodagóljára mindenki emlékszik még az Európa-ligából, abból sokáig nem lehet megélni.

Három támadó, 42 bajnoki meccs és négy gól, amit összesen fel tudnak mutatni, míg az angolok legújabb üdvöskéje, a 21 éves Harry Kane egymaga 14 gólnál jár a bajnokságban, és értékét közel meghétszerezte a tavaly nyárihoz képest! Kane mellett a csapat legeredményesebbje a dán Christian Erikssen 9 góllal, és a marokkói-belga Nacer Chadli 8 találattal. Nem csoda hát, hogy a Tottenham Hotspur komoly elhatározásra jutott: csatárt kell venni. Ám a semmiből nem lesz erre keret, így a problémákat elkerülendő, Adebayor, és Soldado is kereshet magának új csapatot a nyáron a hírek szerint, és a kettejükért kapott pénzt a klub egy gólerős támadó szerződtetésébe fektetné, aki sajtóértesülések szerint nem lenne más, mint az Olympique Lyon francia válogatott csatára, Alexandre Lacazette. A francia értékét 18 millió fontra becsülik, és ha sikerülne két feleslegessé váló játékosától megszabadulnia a Spursnek, alighanem még egykis aprót is tudnának mellékelni a lyoni banknak. Már amennyiben az OL úgy gondolja, hogy 23 éves tehetsége, aki idén 31 meccsen 25 góllal támogatta csapatát, eladó. Mert ugyebár nem minden a pénz, bár azzal is tisztában lehetnek Napóleon utódai, hogy a francia Ligue 1-nél sokkal vonzóbb a Premier League, vagy éppen a La Liga. Pár, fonttal vagy éppen euróval megtömött utazótáska elegendő hajtóerő lehet az üzlethez a Lyon elnökségének, és ha mellékelnek még néhány párnahuzatot is az “apróval”, alighanem minden akadály elhárul majd. Ám nem is emiatt kell nyugtalankodnia Pocchettino mesternek, hanem az ellenfelek miatt. Nem is olyan régen Lacazette kapcsán szóba kerültek olyan klubok, mint a Chelsea, a Liverpool, az Inter, vagy éppen a PSG. Mind tehetősebbek a londoniaknál, és alighanem vonzóbbak is egy futballista számára, és ha elszabadulnának az árak, akkor előnyben is lennének a “Sarkantyúsokkal” szemben. Persze, ha jó áron sikerülne értékesíteni a “romlott árut”, akkor máris London felé mutatna az a szélkakas…

Demmel László