Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Del Rey: A 2009-es döntő megismétlődik, azaz fináléban a Bilbao

A Spanyol Király – kupa döntőjébe az Athletic Bilbao jutott be az Espanyol ellenében, miután idegenben nyerni tudtak a baszkok, az otthoni 1-1 után.

www.marca.com

www.marca.com

SPANYOLORSZÁG
COPA DEL REY
ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ

Espanyol – Athletic Bilbao 0-2 (0-2); Tj: A Bilbao 3-1-gyel.
Gólszerzők: – ill. Aduriz (13′), Etxeita (42′)

Az idegenbeli 1-1-nek és az Espanyol hazai remek teljesítményének köszönhetően sokkal nagyobb esély mutatkozott arra, hogy a katalán gárda fog továbbjutni, de a kupa rutin a Bilbao mellett állt és ezt ki is használta a vendég gárda, így ők jutottak a döntőbe. A mérkőzés végig kiegyenlített volt, de Ernesto Valverde gárdája jobban használta ki kevéske lehetőségét.
A találkozó elején csak tapogatóztak a csapatok és itt úgy nézett ki, hogy unalmas lesz a mérkőzés. A 13. percben azonban a semmiből jött a vezető gól, egy beadást követően Aduriz szedte össze a labdát a 16-os vonalon, majd fordulásból lő, 0-1! A 29. minutumban megvolt a lehetőség az egyenlítésre, de Stuani lövését Herrerin bravúrral védeni tudja. Az első félidő vége előtt pedig eldönti a továbbjutást a Bilbao, ugyanis Iraola szögletét Etxeita gólra váltja, 0-2! Még a játékrész vége előtt szépíthetett volna az Espanyol, de Stuani fölé vágta ígéretes helyzetből.
A második félidőt a vendégek kezdték jobban a nagyobb területeket hagyó hazaiak ellen, akiknek muszáj volt ezt lépniük. A 47. percben Aduriz rúghatta volna meg második gólját, de ellövi a jobb kapufa mellett. Az 58. minutumban újra megvolt a lehetőség a szépítésre, de Caicedo lövése a kapufáról jött vissza. A rendes játékidő lejárta előtt ismét Aduriz került helyzetbe, de Pau kapus eszén ezúttal nem sikerült túljárnia.
A Bilbao így 3-1-gyes összesítéssel jut a döntőbe, ahol a Barcelona lesz az ellenfelük. 2009-ben már találkoztak a döntőben a csapatok, akkor a Barcelona nyert 4-1-es arányban, most itt a lehetőség a visszavágásra. A baszk csapat nem csak a döntőt harcolta ki, hanem az Európa Liga indulást is, mivel ha a döntőben olyan csapat szerepel, aki biztos Bajnokok Ligája résztvevő, akkor a következő helyen végző csapatra száll át ez a rang.

Szajevics Patrik