Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lezárult a bonyodalom – Kezdődhet az MLS!

Lezárultak végre a tárgyalások, és a felek végre megegyeztek egymással a közelgő MLS idényrajt előtt. A cél nem volt más, mint az új kollektív szerződés rögzítése.

MLS wallpaper

Ugyan nem sokon múlott, de a liga, és a játékosok szakszervezete megegyezett a (főként anyagi) részletekben, amelyeket a kollektív szerződésben írtak le. Az MLS vezére Don Garber természetesen örömmel konstatálta, hogy megszületetett a megállapodás, így végre nincs akadálya a bajnokság pénteki nyitányának, amelyen a bajnok Los Angeles Galaxy találkozik, a Chicag Fire együttesével.

„Örömünkre szolgál, hogy véglegesítették a felek az új kollektív szerződést. Hatalmas lendülettel vágunk bele a 20. szezonunkba az új televíziós társaságokkal, a dinamikus sztárjátékosokkal, és a két újonccal, a New York Cityvel, és az Orlandoval. Ez a megállapodás rendelkezik minden platformról, azért hogy a játékosok, tulajdonosok, és a menedzsmentek együttműködve segítsék a Major League Soccert az egyik legnagyobb foci ligává tenni a világon.” – büszkélkedett, a sportvezető.

Európai szem, és felfogás számára kissé érthetetlen lehet ez az egész történet. A lényeg, hogy az MLS valamely csapatához leszerződő játékos elsősorban nem a klubjával, hanem magával a ligával köt szerződést, lévén a klubok lehetőségei nagyban behatároltak, még ha hozzánk képest óriási összegekből is gazdálkodhatnak.

Balogh József