Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: 15 esztendős holland tehetségre vadásznak!

Igen kelendő Joel Piroe a PSV Eindhoven fital labdarúgója. A támadóért holland klubok mellett immáron a Manchester City is sorban áll. Kérdés, hogy szakmailag mi a lenne a legjobb döntés!? Könnyen ellehet rontani egy karriert, ami profi szinten nyerő, nem biztos, hogy az utánpótlásban is tükröződik… 

psv-header

Nemrégiben készítettünk interjút az eindhoveni klub magyar tehetségével Kun Bertalannal, a vele történő beszélgetés során, illetve az édesapjával folytatott diskurzusból rengeteg információhoz jutottunk a holland, illetve az európai utánpótlás-nevelés viszonylatait illetően. Átláthatóbbá vált számunkra a rendszer és megértettünk pár dolgot, melyet magunktól nem biztos, hogy feltételeztünk volna.

Joel Piroe most a nemzetközi sportsajtó célkeresztjébe került, az Ajax, a Vitesse és az Alkmaar mellett a Manchester City is szívesen látná soraiban a mindössze 15 esztendős csatárt, aki a Feyenoord színeiben kezdte el rúgni a bőrt. Rendkívüli tehetségről beszélünk, ám egy fiatal labdarúgó karrierjét nagyban befolyásolhatja egy ilyen horderejű döntés, az, hogy a szülők milyenek, illetve a játékmenedzser a karriert, vagy éppen mást vesz figyelembe.

A PSV utánpótlásával foglalkozó oldalán megtekintettük Joel Piroe adatlapját, az ifjú labdarúgónak Robin van Perise és Neymar a két kedvenc labdarúgója amellett, hogy csapatként a Real Madrid mellett teszi le a voksot.

Őszi Ádám