Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mindkét manchesteri csapat bezsákolta a három pontot! – videóval

Mindkét manchesteri csapat pályára lépett szerda este a Premier League 28. fordulójában. A “Vörös Ördögökre” várt nehezebb feladat, a Newcastle vendégeként igencsak nagyot kellett harcolnia Rooney-éknak, de a City számára sem volt könnyű a hazai pályán lejátszott bajnoki.

Kép forrása:.mcfc.co.uk  Milner gólja mindent eldöntött

Kép forrása:.mcfc.co.uk
Milner gólja mindent eldöntött

Manchester City-Leicester City 2-0 (1-0) 
Manchester, Etihad Stadium, 45.000 néző. Vezette: Robert Medley. 
MC: Hart – Sagna, Demichelis, Mangala, Kolarov – Touré, Fernando, Jesus Navas – Bony (Milner 72.), Sergio Agüero (Dzeko 85.), David Silva (Lampard 79.). 
Leicester: Schwarzer – Simpson, Morgan, Huth, Upson – Konchesky (Nugent 57.), Mahrez (Ulloa 77.), Cambiasso, James, Schlupp – Kramarić (Vardy 58.). 
Gólszerzők: David Silva (45+2.), Milner (88.) 
Sárga lap: – ill. Konchesky (36.) 

Menekülés a győzelembe, ez lehetett az egyetlen jelszó a Manchester City számára ezen az estén, és ezért mindent meg is tettek a hazai páylán játszó kékek. A téli átigazolási időszak legdrágább játékosa, a Swansea csapatától szerződtetett Wilfried Bony ezúttal megkapta az esélyt arra, hogy bizonyítson, és nem is kellett benne csalódnia Pellegrini mesternek, ugyanis az elefántcsontparti támadó igen agilisan kezdett a mérkőzésen. Csak Mark Schwarzer kapuson múlt, hogy nem kerültek már a félidő elején hátrányba a “Rókák”, s míg Bony hazai oldalon ficánkolt, a vendégek csak a védekezéssel voltak elfoglalva. A kezdettől erős nyomást nehezen lehetett csak bírni, és nem is maradt megtorlatlanul a Leicester gyengesége, a félidő ráadásában David Silva mattolta a védelmet, és az ausztrál hálóőrt. A második félidőben sem hagyott alább a hazai lendület, és Bony továbbra is igen jól vette fel csapata ritmusát, ám nem tudott a kapuba találni, ám mindez Yaya Tourénak, és Sergio Agüerónak sem sikerült. A hidegzuhany a 75. percben jöhetett volna el Mahrez lövésénél, amikor Hart már tehetetlen volt, ám az utóbbi időben megismert manchesteri balszerencse most átfordult szerencsébe, és a kapufáról kifelé vágódott a labda. És ami kifelé pattan az egyik oldalon, az gól a másikon: James Milner a lefújás előtti percekben bebiztosította csapata győzelmét, egy remek lövéssel. A City ezzel továbbra is öt ponttal lemaradva követi a listevezető Chelsea-t, míg a Leicester az utolsó helyen áll, hét pontra a bentmaradást érő helyektől.

Newcastle Utd.-Manchester Utd. 0-1 (0-0) 
Newcastle, St. James’s Park, 49.801 néző. Vezette: Anthony Taylor. 
NU: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Taylor ( Gutierrez 65.) – Obertan, Abeid, Sissoko, Ameobi (Gouffran 81.) – Cissé, Riviere (Perez 59.). 
MU: De Gea – Rojo (Carrick 89.), Evans, Smalling, Valencia – Blind, Herrera – Young, Fellaini (Mata 82.), Di Maria (Januzaj 59.) – Rooney. 
Gólszerző – ill. Young (89.) 
Sárga lap: Gutierrez (67.) ill. Rojo (60.), Valencia (84.) 

Nehéz mérkőzés nézett ki a feleknek, és nem is kellett csalódniuk a drukkereknek, valóban küzdelmes 90 percet hozott ez az este Newcastle városában. A MU, hogy tartsa a lépést az Arsenallal a dobogóért folytatott harcban, azonnal birtokba vette a labdát, és szinte a mérkőzés elejétől kezdve nyomás alatt tartotta a hazaiakat. Azonban ettől nem estek kétségbe a “Szarkák”, nem először fordult elő, hogy az ellenfelüket a labdabirtoklás kétes örömével ajándékozták meg, és ezúttal sem tudott mit kezdeni vele a vendégcsapat. Hiába Herrera, Young, és Fellaini, a MU középpályája nem tudott kellő nyomást gyakorolni a hazai védelemre, de a Newcastle kontrái sem tartogattak komolyabb veszélyt magukban. Fordulás után csak nőtt a szakadék a labdabirtoklás terén, ám továbbra is csak távoli lövésekkel veszélyeztettek a csapatok, de pontossággal mindez nem párosult. Ahogy szokás, a végén jött  a csattanó, és Ashley Young góljával a MU besöpörte a három pontot, amivel továbbra is harcban áll, hogy a Ferguson-éra utáni első érmét megszerezze.

http://www.dailymotion.com/video/x2ioxif_manchester-city-2-0-leicester-city-all-goals-etihad-sound_tv

http://www.dailymotion.com/video/x2iovo7_goal-ashley-younge-newcastle-united-vs-manchester-united-0-1-04-03-2015_sport
Demmel László