Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytatódik az NBI – Rangadó vár a Fradira és a Debrecenre

A hétvégén újabb találkozókkal folytatódik az NBI. A 19. forduló mérkőzései közül kiemelkedik a Fradi Győr elleni ütközete és az Újpest debreceni vendégjátéka.

mennyei
A forduló nyitómeccsét pénteken a Paks és a Puskás Akadémia játssza. A paksiak leszakadni látszanak a dobogóért folytatott csatából, míg az „akadémisták” csak négy pontra vannak a hazaiaktól, így mindenképp nagy csatára van kilátás.

Szombat kora délután csap össze a Ferencváros és a Győr csapata az Üllői úton. A hazai szurkolók bizakodva néznek a tavasz elé és mindenképp a dobogóra vágynak, míg a vendégeknél talán már a jövő csapatát építi Miriuta László, mindenesetre reményt keltő volt a csapatnak a Vidi elleni produkciója és a sírból visszahozott pontja.
A Diósgyőr Kecskeméten vendégeskedik. Sivic Tomislav legényei szombathelyi döntetlennel nyitottak, míg a „Kecsó” a Pápát győzte le. Ha a borsodiaknak most se jönne össze a három pont megszerzése, nagy lépéshátrányba kerülnének a dobogóért folytatott csatában.
A Pécs – Haladás mérkőzés pár éve még két stabil középcsapat találkozója volt, ám napjainkban kiesési rangadóvá süllyedt. A mecsekaljaiak jól kezdtek tavasszal Újpesten, ez lendületet adhat nekik a folytatásra, és Szentes Lázár fiai is szeretnének jövőre az első osztályban játszani, igazi élet-halál küzdelmet várhatunk.
A Pápa – Dunaújváros találkozó szintén kiesési „derbi”. Mindkét csapat vereséggel nyitott, és könnyen előfordulhat, hogy kéz a kézben fognak búcsút inteni az NBI-nek, ha nem kezdik el gyűjteni a pontokat. Szombaton a másik kárára tehetik meg mindezt.
Az esti találkozón az éllovas Videoton a Nyíregyházát fogadja. Nikolics továbbra is bombaformában játszik, nehéz lesz őt megállítania a Szparinak. Mátyus János csapatától a döntetlen is óriási bravúr lenne.

Vasárnap délután két ellentétes utat bejáró csapat feszül egymásnak. A Honvéd sorra gyűjti a „zakókat” és a kiesés ellen menekül, míg az MTK nem fárad és továbbra is ostromolja az első helyet. Marco Rossi külföldiekkel teletűzdelt csapatának valamit ki kell találnia, ha meg szeretné állítani a Kanta József vezérelte vendégek rohamait és otthon szeretné tartani a pontokat.
A forduló záró mérkőzése is tartogat egy nívósabb összecsapást. Az Újpest látogat a Nagyerdei Stadionba a Lokihoz. A hazaiak bombaformában vannak, ám sérülések és eltiltások nehezítik a dolgukat, míg a vendégeknek a góllövés is „gondot okoz”, azonban az Újpest attól Újpest, hogy soha, semmilyen esetben nem szabad leírni őket.

NBI 19.forduló:

Péntek:
19:00 Paks – Puskás Akadémia (Sport 1)

Szombat:
14:00 FTC – Győr (Duna TV)

16:00 Kecskemét – Diósgyőr (Sport 1)
16:00 Pécs – Haladás 
16:00 Pápa – Dunaújváros 
18:30 Videoton – Nyíregyháza (Sport 1)

Vasárnap:
16:30 Honvéd – MTK (Duna TV)
18:30 Debrecen – Újpest (Sport 2)

Munkácsi Ádám