Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: Újra fizethet az Újpest – levél a szövetségnek

Nem először, és nem utoljára büntetett az MLSZ fegyelmi bizottsága. Ezúttal az Újpest kapta a legnagyobb büntetést, miközben az NB I. csapatkapitányai levelet intéztek a szövetséghez.

Szurkolók nélkül nem ér semmit az egész.... - fotó: vidi.hu

Szurkolók nélkül nem ér semmit az egész…. – fotó: vidi.hu

Fegyelmi döntések

Rájár a rúd az Újpestre az elmúlt hetekben. Az MLSZ ismételten megbüntette a IV. kerületieket. Ezúttal 150 ezer forint pénzbírság – ebből 50 ezret a Debrecen elleni múlt vasárnapi bajnokin tapasztalt megbotránkoztató rigmusok generáltak – mellett a rendezői létszámot meg kell emelniük a következő három hazai bajnokin, meccsenként húsz fővel, illetve ezen három találkozón egy-egy szövetségi ellenőrt kötelesek fogadni Újpesten, és az eljárási költségeket is fedeznie kell a lila-fehérek vezetésének. Mindez a két hete lezajlott PMFC elleni bajnokin történt szurkolói rendbontás következménye. A Loki sem úszta meg, a cívisvárosiaknak 100 ezer forintot kell leszámolniuk, miután múlt vasárnap szurkolói megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak az Újpest elleni mérkőzésen. A Fradi is fizethet, a Győr elleni meccsen a szurkolói bekiabálások miatt 100 ezer forintja bánja a zöld-fehéreknek.

Eltiltások:
William Alves (DVTK) 2, Thian Khaly (MTK), Gévay Zsolt (Paks), David Mateos (Ferencváros), Németh Márió (Haladás) és Zurabi Arziani (Nyíregyháza) 1-1 bajnokira szóló eltiltást kaptak.

„Vissza a szurkolókat!”

Nyílt levelet intéztek az élvonal csapatkapitányai a szövetségnek, amelyben többek között a kiürülő stadionok látványa, és a szurkolást felváltó csend negatív hatásait emelik ki. Emellett ugyan tiszteletben tartják az MLSZ törekvéseit, és a csapatkapitányok szerint a jelenlegi szigorú intézkedések enyhítése visszacsalogatná a nézőket.

Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!

Előrebocsátjuk, hogy üdvözöljük és tiszteletben tartjuk a Szövetség és a Klubok mindazon törekvését, amely a labdarúgó mérkőzések kulturált és biztonságos lebonyolítását szolgálja. Ugyanakkor sajnálattal tapasztaljuk, hogy a mérkőzéseken egyre kevesebb néző teszi tiszteletét.

Ennek oka – többek között – az is lehet, hogy talán túl szigorúak a követelmények, amelyeknek a szurkolói biztonsági ellenőrzések során meg kell felelni. Mindannyiunkat örömmel töltene el, ha teltházas mérkőzéseket játszhatnánk, mi ennek érdekében igyekszünk mindent megtenni.

Kérjük azonban az illetékeseket, hogy vizsgálják felül azokat az intézkedéseket, amelyek a törvény szigoránál is szigorúbb szabályokat szabnak, távol tartva ezáltal a szurkolók egy részét.

Természetesen mindannyiunk érdeke, hogy az oda nem való személyek továbbra se látogathassák a meccseket, de bízunk benne, hogy közösen találhatunk olyan megoldást, amely növeli a jelenlegi nézőszámot.
Budapest, 2015. március 9.

Tisztelettel:
A HLSZ Elnöksége és az NB I-es csapatkapitányok nevében.”

A levelet a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége publikálta, a szervezet szerint fontos lenne a párbeszéd a szövetség, és a futball más szereplői között, ugyanezt hangsúlyozzák a klubok is, ám eddig érdemi tárgyalásra nem került sor.

Gavalovits Sándor