Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított a MU középpályása!

Megnyugodhatnak a Manchester United szurkolói, pont került egy kényesnek tűnő ügy végére. Sikerült megegyeznie a vezetőségnek a csapat angol válogatott középpályásával, és plusz egy évvel megtoldották a még élő kontraktust.

Kép forrása: imgkid.com

Kép forrása: imgkid.com

Minden bizonnyal Wayne Rooney-t kivéve a Manchester United legmeghatározóbb játékosa, az angol válogatott középpályás, Michael Carrick. A 2006 nyarán a Tottenhamtől szerződtetett futballista idénye nem kezdődött valami jól, mert ahelyett, hogy az új menedzsert Louis van Gaalt próbálta volna meggyőzni teljesítményével, kénytelen volt izomszakadása után lábadozni. Ám az idén 34 éves Carrick nem adta fel, és teljesítményével hamar kivívta a kezdőcsapatba kerülést, és élt is a holland szakember bizalmával. Mégis felröppentek a hírek, hogy remek fizetésért az olasz AC Milan szerződtetné az újabban sérüléseivel kitűnő játékost, de ezeknek a pletykáknak immáron vége. A Manchester United ugyanis a Liverpoollal ellentétben nem engedte el egyik nagy kedvencének a kezét, és az idén nyáron lejáró szerződését megtoldották még egy évvel, így 2016. június végéig Carrick a MU játékosa. A holland menedzser rendkívül boldog volt a hosszabbítás után:

“Wayne Rooney mögött Michael számomra a második számú kapitány. Ők ketten úgy olvassák a játékot, és úgy képesek vezetni a csapatot a pályán, mint senki más. Mint menedzser nagyon nagyra tartom, mindig előre játszik, és ez nagyon fontos számomra.”

Carrick az elmúlt kilenc évben 376 mérkőzésen lépett pályára a MU mezében, és 22 gólja mellett 34 gólpasszt is kiosztott a társaknak. Ezen kívül igazi sikertörténet a klub, és a középpályás közös története: 5-5 bajnoki cím, és Community Shield-győzelem, 2 Ligakupa-, valamint 1 klubvilágbajnoki-, és 1 Bajnokok Ligája-győzelem a menü. Sir Alex Fergusonnál alapembernek számított a duplatüdejű játékos, és az új szerződése is csak azt jelzi, hogy nem sokat veszített régi fényéből. A Milan csapatánál pedig csak foghatják a fejüket, hogy nem léptek időben…

Demmel László