Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben nyert a Dárdai-csapat (Hertha)

Roppant fontos, hat pontos kiesési rangadót nyert meg Dárdai Pál csapata a Hertha BSC, mely Hamburgban kényszerítette térdre a hazai csapatot. Négy meccs 8 pont, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hat pontra hozta csapatát a kiesőzónától!  

22301_10152791352502569_7724468235514827429_n

Hamburg – Hertha 0-1 (0-0)
Helyszín: 
Hamburg, Imtech Aréna – 53640 néző
Vezette: Christian Dingert
Gólszerzők:  ill. Langkamp (84.)
Sárga lap: Behrami (66.), Cleber (69.), Holtby (90+2.) ill. Langkamp (18.)
Kiállítás: Cleber (81.) ill. 

Hamburg: Adler – Diekmeier (Beister 87.), Djourou, Cleber, Westermann – Behrami, Van der Vaart (Holtby 75.), Müller, Stieber, Ilicevic (Lassong 63.) – Olic. Vezetőedző: Zinnbauer

Hertha: Kraft – Plattenhardt, Brooks, Langkamp, Pekarik – Lustenberg, Skjelberd, Ben Hatira (Haraguchi 46.), Stocker (Hegeler 77.), Beerens – Kalou (Schulz 87.). Vezetőedző: Dárdai Pál

Sokkalta határozottabban kezdte a mérkőzést a Hamburg, mely mezőnyben uralta a játékot, ám csakúgy mint ellenfele, a kapura nem igazán tudott veszélyt jelenteni. A 13. percben talpra ugrott az Imtech Aréna közönsége, ám csalódott moraj lett a vége, Ivica Olic gólját ugyanis a játékvezető annullálta. A második játékrészben aztán némileg felpörgött a Dárdai-csapat, a hazaiak több ízben csak szabálytalanságok révén tudták megakadályozni a kapu irányába törő berlini játékosokat. Fegyelmező lapok mellé egy Kalou és egy Haraguchi helyzetet jegyezhettünk fel, ám gól továbbra sem volt. A 81. percben aztán Cleber szabálytalankodott, ez pedig már a sokadik volt, a Hamburg középső védője megkapta második sárgáját, majd az öltözőben hallhatta, hogy a Hertha megszerzi a vezetést. Egy beadásra Langkamp érkezett remekül, megelőzte Behramit, s Adler mellett a kapuba bólintott. Mint kiderült, győztes találat volt ez, győzelmével a Hertha hat pontra került a kiesőzónától, míg a Hamburg ott táncol a peremén.

A Hertha legutóbbi négy meccsén nem kapott ki, Dárdai kihozza a maximumot csapatából, az eredmények tükrében pedig nyugodtan érkezhet Magyarországra, s kezdheti meg a válogatottal a görögök elleni felkészülést.

Őszi Ádám