Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Vignjevic a Standard Liége-nél?

Belga lapértesülések szerint nyártól Nebojsa Vignjevic lehet a Standard Liége vezetőedzője. A hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a lila-fehérek.

Liége-be vezethet Vignjevic útja nyáron. - fotó: novosti.rs

Liége-be vezethet Vignjevic útja nyáron. – fotó: novosti.rs

Kovács Zoltán és Gyimesi Kende után a vezetőedző, Nebojsa Vignjevic is továbbállhat. A hírt sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták Újpesten. A Nemzeti Sport szerint a klubváltást erősítheti, hogy Roland Duchatelet még érdekeltségekkel bír a belga klubnál, így elképzelhető, hogy nem légből kapott az információ. Ugyanakkor a szerb szakember sem foglalkozik a pletykákkal, lévén most a Honvéd elleni bajnoki a legfontosabb csapata számára. A játékosok a pályán, a vezetőség a klubházban készül új munkatársak keresésére. A kommunikációs team a lilák honlapjára tette fel a hirdetéseket, milyen munkakörök betöltésére keresnek embert. „A klub elöljáróitól azt az utasítást kaptam, hogy bármilyen megkeresést utasítsak vissza, a vezetők nem kívánnak nyilatkozni, minden mondanivalójuk ott van a klub hivatalos honlapján. Így arra a kérdésre sem tudok válaszolni, hogy a vezetőség tervezi-e Kovács Zoltán megüresedett sportigazgatói posztját betölteni, vagy sem.” – fogalmazott Szloboda Csaba kommunikációs munkatárs a Nemzeti Sportnak. Emellett a vezetőség spórolt is a téli felkészülés alatt, hiszen Roderick Duchatelet egyrészt Kovács Zoltán által elé tett tervezett igazolásokat lesöpörte, majd a törökországi edzőtábor előtt az eredetileg a Miracle Hotel nyújtott volna szállást a labdarúgóknak, ám ehelyett az Atlantis szállodába fizette be a csapatot. Ezzel három millió forintot takarított meg a belga tulajdonos.

Tárgyalnak a védőről

Meghatározó tagja lett a Standardnak Darwin Andrade. - fotó: studinfo.be

Meghatározó tagja lett a Standardnak Darwin Andrade. – fotó: studinfo.be

Elégedettek Belgiumban Darwin Andrade teljesítményével, így a Standard szeretné megtartani a 24 esztendős bekket. Meg is kezdték a tárgyalásokat a védő végleges szerződtetéséről. A kölcsönben szereplő hátvéd meghatározó tagjává nőtte ki magát a belga klubnál, amely ugyan vételi opció nélkül vette kölcsön. „Azt akarjuk, hogy Darwin itt maradjon, ezért már elkezdtük a tárgyalásokat a szerződtetéséről.” – fogalmazott Axel Lawarée, a liége-i klub sportigazgatója belga lapoknak. Könnyítheti az ügyletet, hogy családi kézben van a két klub.

Megérkezett a játékengedély

Kispesten debütálhat Mihailo Perovic. - fotó: dan.co.me

Kispesten debütálhat Mihailo Perovic. – fotó: dan.co.me

Akár kezdőként is lehetőséget kaphat Mihailo Perovic a Honvéd ellen, lévén megkapta a játékengedélyt. Már csak a szakmai stábon múlik, bevetik-e a montenegrói csatárt. Elkél a gólszerző csatár a IV. kerületben, lévén a szezonban Kabát Péter jobbára a lelátóról kénytelen szemlélni a társait sorozatos sérülései miatt, míg Kim Ojo eddig nem szerzett gólt a bajnokságban, rajtuk kívül pedig nincs vérbeli támadó a keretben. Öregbítheti a Megyeri útiak hírnevét Perovic, ugyanis meghívót kapott hazája U19-es válogatottjába, amely 28-án, és 30-án Portugália korosztályos együttesével csap össze. A szakmai stáb későb dönt, hogy elengedi-e csatárát a válogatotthoz.

Alapemberek nélkül

Nem lesz könnyű helyzetben Nebojsa Vignjevic szombat este, mert alapembereket kénytelen nélkülözni a Honvéd elleni bajnokin: Litauszki Róbert és Asmir Suljic sárga lapok miatt nem állhat rendelkezésére, Kabát Péter, Nemanja Andric és Vadász Viktor pedig sérüléssel bajlódik.

Gavalovits Sándor