Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kibrusztolta a győzelmet a Juve – videóval

A szemkápráztató játéktól távol álltak a Zebrák, de azért behúzták a Genoa elleni meccsüket, ezzel visszavágtak a szezon első felében elszenvedett vereségért. Még kora délután az Empoli is győzni tudott, amivel gyakorlatilag bebiztosította bennmaradását. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Juventus – Genoa: 1-0
G: Tévez (25.)

Nem szeppent meg a Genoa, rögtön a második percben lövésre szánta el magát Niang, és nem is tévesztett olyan sokat. A Juventus a 12. percben veszélyeztetett először, Vidal küldött vissza azonnal egy kipattanót, de annyira azért nem volt veszélyes ez a lövés. Túl sok minden nem történt a mérkőzésen, egészen a 25. percig, amikor Tévez fantasztikus gólt akasztott. Két védő mellett vitte el a labdát, majd bombaerőst lövést eresztett meg, ami a felső kapufáról vágódott a kapuba. Kicsit leült a találkozó ezt követően, a félidő előtt Perotti tette próbára Buffont, aztán hatalmas tűzjátékot úszott meg a vendég együttes. Egy szögletet követően Llorente fejesét a kapus ütötte ki, de pont Tévez elé, aki egyből lőtte vissza a kipattanót, ezt egy védő blokkolta, az újabb szabad labdát pedig Chiellini bombázta a felsőlécre.

Súlyos érvágás érte a Genoát a második félidő elején, Perin megsérült, így kénytelen volt a cserekapus, Eugenio Lamanna beállni. Hamar szükség is volt rá, mert a 62. percben a játékvezető Roncaglia szabálytalanságáért tizenegyest ítélt. A frissen beállt cserekapus azonban tudta hova fogja rúgni a büntetőt Tévez, így védeni tudott, ezzel meccsben tartva csapatát. A vége előtt negyed órával a Genoából visszahozott Matri fejesét kellett Lamannának hatástalanítania. A 81. percben még Bertolacci tüzelt mellé, viszont más érdemleges már nem történt a meccsen, a Juve ha nem is könnyen, de megszerezte a 3 pontot.

http://www.dailymotion.com/video/x2k9gxh_carlos-tevez-fantastic-goal-juventus-vs-genoa-1-0-serie-a-2015_sport

Empoli – Sassuolo: 3-1
G: Saponara (46., 60.), Michedlidze (59.) ill. Rugani (ög. 49.)

Az Empoli teljesen megérdemelten és magabiztosan verte a Sassuolot, így megelőzték őket a tabellán. Már az első félidőben is ők voltak veszélyesebbek, de akkor még nem sikerült betalálni. A második félidő elején viszont igen, Barba labdáját vágta a jobb alsóba Saponara. Sokáig viszont nem örülhettek a hazaiak, hiszen Berardi beadását juttatta szerencsétlen mozdulattal saját kapujába Rugani. A vezetést Michedlidze révén vette vissza az Empoli, aki Lars Rickent megszégyenítő módon első labdaérintésével, 13 másodperccel pályára lépését követően talált a kapuba Saponara visszagurítása után. 1 perccel később pedig nyitott kérdést lerendezett a hazai együttes, Croce kiugratását Saponara váltotta gólra, így az Empoli gyakorlatilag bebiztosította bennmaradását.

Tereh Balázs