Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balhé a Fradinál! – “Van lejjebb…”

… kérdik a stadionon kívül maradó szurkolók, akik kitartanak eszméik mellett, politika mentes magyar futballt követelnek és az összefogás napján várják maguk közé a száműzött kabala figurát a 20 éve uralkodó Fradi-sast! 

640Fradi-sas
(Fotó: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül)

A Fradi-sas a magyar klub szimbólumává nőtte ki magát, az 1990-es évek elején jelent meg, most azonban utat mutattak neki. Természetesen a felháborodás hatalmas, mondhatni olaj a tűzre. A Green Monsters nevű közösségi oldal bejegyzését most változtatás nélkül olvashatják:

“Fradisták!

A tegnapi nap folyamán véget ért egy korszak… 

Elküldték az üllői úti stadionból a FRADI SAST! A klub indoklása szerint a szurkolók egy új modernebb sasra vágynak, ami jobban illik a klubhoz. Mindezt persze a szokásos közvélemény-kutatásokkal alátámasztva.

Újabb gusztustalan lépés a vezetőktől, ami tökéletesen szimbolizálja a jelenlegi helyzetet. 

Új Tábor, új név a Szentélynek, új Fradi induló, új Fradi busz, új Fradi média, új Sas…

Mindenkit el akarnak üldözni a klubtól, akik önzetlenül, szívből tenni akartak és tettek valamit ezért a klubért! Csak valamiért a régi gárda kemény titánjai nem akarnak eltűnni onnan fentről a vezetőségből, meg azok sem, akik őket segítik!

Ki ne emlékezne, amikor a kilencvenes évek elején megjelent a Fradi Sas. Sokaknak gyerekként hatalmas élményt jelentett a látványa. Közvetlensége és a szurkolók iránti rajongását mi sem mutatja jobban, hogy kevés kisgyerek mondhatja el, hogy nincs közös képe a híres Fradi Sassal! A sas megálmodója, megalkotója természetesen önköltségen vett részt a mérkőzéseken és minden juttatástól mentesen járult hozzá a klubunkat régen körülvevő családi hangulathoz.

A Fradi Sas is a Stadionon kívül rekedt!

Egy dolog biztos! Április 12-én vele is találkozhattok az Összefogás napján!

Hajrá Fradi! Politikusmentes magyar futballt!”

Mind eközben a játékosoknak, illetve a vezetőedzőnek megmondják, hogy a sajtó, a nyilvánosság előtt miről beszélhetnek, mi az ami tabu. Ami kényes, azt a szőnyeg alá söpörik, nem beszélnek róla…

Hogy mi lesz a történet vége!? – Nem tudhatjuk….