Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bendtner mesterhármassal sokkolt az USA ellen

Kedd este javában zajlottak a nemzetközi felkészülési mérkőzések. Az amerikai válogatott hiába vezetett kétszer, Bendtner mesterhármassal sokkolt, míg Gabon Aubemayang duplájával nyert meg egy hét gólos afrikai derbit. Ami pedig a Szigetországot illeti, Skócia behúzta az Észak-Írország elleni rangadót.

_60886265_60886264

Dánia – USA 3-2 (1-1)
G:
 Bendtner (33., 83. 90+1.) ill. Altidore (19.), Johannsson (66.)

A találkozó esélyese egyértelműen a hazai csapat volt az oddsmestereknél, s a játék képe ennek megfelelő is volt, Olsen tanítványai uralták a mezőnyt, a tengerentúliaknak pedig maradt a kontrák lehetősége többnyire. Mezőny béli fölény ide vagy oda, Altidore a 19. percben elhelyezte a labdát Andersen kapujába. A válasz sem maradt el, a hazai csapat még az első játékrészben egalizált Bendtner révén. A fordulást követően sem változott lényegesen a játék képe, többet volt a labda a hazaiaknál és többször is kísérleteztek, ám a vendégek számára egy lehetőség is elég volt, a 66. percben Altidore ékpárja Johannsson tudott eredményes lenni. Ez volt azonban a második játékrész első és utolsó amerikai kísérlete, a hazaiak nyomása pedig célbab ért. A 83. percben Bendtner előbb egalizált, majd a ráadásban ismételten betalált a hányattatott sorsú csatár, aki ezzel mesterhármast jegyezve, kisüttette USA legjobbjait. A mémgyárak valószínűleg már izzanak is…

Mali – Gabon 3-4 (1-1)
G:
 Diakite (5.), Wague (57.), Sakho (82.) ill. Evouna (36.), Aubameyang (63., 65.), Manga (90.)

Gólzáport hozott a két afrikai csapat összecsapása, Az Afrika Kupa csoportkörét követően három döntetlennel búcsúzó Mali bár két ízben is vezetést szerzett, védelme nem volt a helyzet magaslatán, a BVB klasszisának Aubameyangnak a révén gyorsan megfordult a mérkőzés. A villám léptű szélső két percen belül duplázott, s bár Sakho révén még egalizált Mali, a rendes játékrész utolsó percében Manga a gaboni válogatott javára fordította a találkozót. A mérkőzés históriájához az is hozzátartozik, hogy a 84. percben megfogyatkozott a hazai csapat, ám a megítélt büntetőt a vendégek elhibázták. Mali öt meccse nem tudott nyerni, míg Gabon teljesítménye roppant hullámzó.

Skócia – Észak-Írország 1-0 (0-0)
G: Berra (85.) ill. –

A szigetországi válogatottak csatáját Skócia nyerte, az eredmény pedig nem tükrözi a pályán mutatott különbséget. A vendégeknek gyakorlatilag helyzete sem nagyon volt, míg a hazai csapat 16 alkalommal próbálkozott, ebből pedig 9-szer kaput is talált. A hajrára fordulva egy beakadt, az északiaknak nem sikerült kivédekezni a meccset.

Őszi Ádám