Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győr: Csak a kérdőjelek szaporodnak…

Csak szaporodnak a kérdőjelek Győrben. Kiszállt az Audi, így kedden már a gépkocsikat is leadták a labdarúgók. Ugyanakkor az első bajnoki cím idején vezetőedző Verebes József bizakodva tekint a jövőbe.

Már az egyik Audi-szalonban pihennek a győriek gépkocsijai. - fotó: kisalfold.hu

Már az egyik Audi-szalonban pihennek a győriek gépkocsijai. – fotó: kisalfold.hu

Már nincsenek a győri labdarúgóknál az Audi által kikölcsönzött Audik. Kedden délelőtt ugyanis mintegy 25 autót kért vissza a vállalat, amely korábban megvonta támogatási szerződését a klubtól. „Meglehetős diszkréció mellett hétfőn délelőtt megkezdődött a szponzori Audi gépkocsik leadása. Egyszerre, szinte konvojban, hat autó érkezett az egyik győri szalonba, a járműveket nem a játékosok vezették – írja a Kisalföld. – Azok a légiósok zárják majd a sort, akik a bajnoki szünetben minden bizonnyal hazautaztak. A válogatott meccs miatti szünet egyben a magyarázat is arra, hogy miért mostanra időzítették a leadást.”

Ezzel tehát egy újabb fejezet zárult le a labdarúgók életében. Az Audi 2011-ben szállt be a profi futballba, hogy aztán a Quaestor-cégcsoport körül kialakult anomáliák miatt két hete bejelentse, kiszáll. A csapatnál nyilatkozatstopot rendeltek el a kialakult helyzettel kapcsolatban, egy embert kivéve. Verebes József, korábbi sikeredző, aki jelenleg szaktanácsadóként áll a klub kötelékében a Kisalföldnek nyilatkozva abbéli reményét fejezte ki, nem fog megszűnni szeretett klubja. „Már hogy a fenébe ne nyilatkozhatnék. A pályafutásom során sohasem volt az ellenkezőjére példa, s amíg élek, remélem, nem is lesz – fogalmazott a „Mágus”. – Váratlanul ért a válság, meglepődtem, ahogy mindenki a csapatnál. Fogalmam sem volt, hogy ilyen nagy bajba kerülhetünk. Ennél nagyobb tragédiát egy klub életében nem is tudok elképzelni. Persze azt sem, hogy megszűnik az ETO. Egy ilyen, több mint százéves egyesületet mindenképpen meg kell menteni. Kell, hogy legyen valamilyen megoldás, ami után tovább lehet lépni. Egyelőre nem lehet tudni, mi és hogyan történt pontosan. Megértem az aggódókat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Tarsoly nélkül biztos, hogy nem itt tartana ma az ETO. Van egy gyönyörű stadion, s nemrég ismét bajnok lett a csapat.”

Ide kapcsolódik, hogy közleményt adott ki dr. Papp Gábor, a Quaestor cégcsoport jogi képviselője, melyben hangsúlyozta, Tarsoly Csaba vezérigazgató mindenben áll a hatóságok rendelkezésére. „Tarsoly Csaba, a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója otthonában tartózkodik és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal. Egy árva szó sem igaz abból, hogy Tarsoly Csaba eltűnt volna. Az ilyenfajta híresztelések legfeljebb hangulatkeltésre jók. A Quaestor vezetőjét eddig háromszor hallgatta ki a felügyelet, s minden kérdésre igyekszik kimerítő választ adni.” Ugyanakkor a bíróság nem adott helyt a Quaestor Financial Hrurira Kft. csődkérelmének, mivel formai hiba miatt nem megfelelően lett benyújtva, a döntés azonban nem jogerős.

Itt tartunk most. Csak a kérdőjelek szaporodnak…

Gavalovits Sándor