Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győr: Nagy bajban a klub – lemondott az ügyvezető, előállították a tulajdonost

Lehet, hogy elérkezett a győri profi futball utolsó fejezete? Szerdán lemondott Ökrös András ügyvezető igazgató, míg csütörtökön őrizetbe vették Tarsoly Csaba tulajdonost.

Előállították Tarsoly Csabát. - fotó: rangado.hu

Előállították Tarsoly Csabát. – fotó: rangado.hu

Kezdjük a legfrissebbel. Csütörtökön délután a police.hu adott ki közleményt, melyben bejelentették, hogy a Quaestor-botránnyal kapcsolatban három személyt állítottak elő. Változtatás nélkül a rendőrség kommünikéje: „Quaestor-ügy, előállítások.

A Quaestor üggyel összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2015. március 26-án a késő délutáni órákban három személyt állítottak elő. Jelenleg több helyszínen tartanak házkutatást a nyomozók, és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.” Dr. Papp Gábor, Tarsoly ügyvédje a hvg.hu-nak megerősítette, hogy védence az egyike a három előállítottnak.

Szerdán pedig lemondott Ökrös András, aki ügyvezetőként 2013-ban váltotta Klement Istvánt. Ökrös a döntést jelezte a tulajdonosok és az MLSZ felé is. A szabályok értelmében még hatvan napig láthatja el a klubvezetői tevékenységet, amennyiben a tulajdonos nem nevez ki mást a helyére. Ezzel tehát veszélybe került a győri klub jövő évi szereplése, de még az idei bajnokságot sem biztos, hogy befejezheti az ETO. „A szövetség versenyszabályzata kimondja, amennyiben adott sportszervezet tulajdonosával vagy vezető tisztségviselőjével szemben bűncselekmény gyanúja merül fel, azonnal visszavonható az indulási jog.” – ennek következtében félhetnek a Győri ETO-nál.

Gavalovits Sándor