Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniesta nem érti a fújolókat

Bár Andrés Iniesta az FC Barcelona játékosaként viszonylag ritkán találkozik utálkozó, és fújoló szurkolókkal, ettől függetlenül átérzi madridi kollégái, kiváltképp Iker Casillas helyzetét.

www.aldia.cr

www.aldia.cr

A spanyol válogatott nem olyan régóta van olyan szerencsés (vagy nem is?) olyan helyzetben, hogy végre van nemzetük himnuszának szövege. Ám a spanyolságot, mint nemzeti öntudatot a válogatottban nem túl sok játékos érezheti át, lévén több népcsoport, mint például a baszk, vagy a katalán képviselteti magát abban. Persze a madridi vezetésű állampolitika minduntalan szeretné elérni, hogy az országon belül mindenki tekintse magát egynek, ám ennek beteljesülését nehéz úgy elképzelni, hogy még a „Rioja” drukkerei is saját himnuszuk alatt fújjognak, és fütyülnek. Erről a helyzetről beszélt a válogatott játéknapok alkalmával Iniesta, aki így külön kitért sokat támadott Real Madrid legendára, Iker Casillas-ra is:

„Utálom ezeket a dolgokat, hiszen ami én szeretnék az az, hogy a sport, az sport legyen. Nem akarom a himnusz fújolását. Azt akarom, hogy az emberek érezzék jól magukat, és hogy a véleményüket mindig tisztelettel fejezzék ki. Rosszul értem magam a csapattársammal, Iker Casillas-szal kapcsolatban is. Hogy miként lehet ilyen helyzetben, aki minden alkalommal ezt kapja a klubjánál. Személy szerint én nem figyelem, hogy mit mondanak az emberek, különben beleőrülnék.” – bölcselkedett zárószavaival, a Barca támadó középpályása.

Balogh József