Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB-selejtező: Félbeszakadt a Montenegró – Orosz rangadó

A 2016-os EB selejtezőjének 5. fordulóit rendezték, amelyen a montenegrói szurkolók nem bírtak magukkal, így kétszer is félbeszakadt a mérkőzés. Az osztrákok és svédek simán győztek, ezzel továbbra is ők a továbbjutók.

www.goal.com

www.goal.com


EURÓPA BAJNOKSÁG
SELEJTEZŐ
5. FORDULÓ

Montenegró – Oroszország 0-0 (0-0) FÉLBESZAKADT 
G: – ill. –

Az első félidő inkább a szurkolókról szólt, mintsem a játékról. A második percben az oroszoknál azonnal kapuscserét kellett eszközölni, Akinfejev helyett jött Lodigin a 2. percben. A szurkolók egy égő tárggyal dobták le az orosz kapust, ezért jött a csere. A mérkőzés így fél órára félbe is szakadt. Majd miután folyatták a találkozót, az oroszok előtt adódott két lehetőség, de sem Kokorin, sem Dzagoev nem tudott túljárni az ex-DVSC játékos Vukasin Poleksic eszén. A második játékrészben a  61. percig kellett várni, akkor Kokorin szépen került helyzetbe, majd lőni is tud, de a montenegrói hálóőr ismét védeni tud. A 66. percben jött egy óriási vendég lehetőség, mert Vucinic szabálytalanságát követően büntetőt ítél Deniz Aytekin játékvezető. Shirokov azonban kihagyta a tizenegyest, de mondhatjuk úgy is, hogy Poleksic véd. A hazai kapus eddig a meccs hőse, ez kétségtelen. A pontrúgást követően ismét félbeszakadt a játék a szurkolók viselkedése miatt. A játékvezető végül úgy döntött, hogy elmarad a találkozó.

Liechtenstein – Ausztria 0-5 (0-2)
G: ill. – Harnik (14′), Janko (16′), Alaba (59′), Junuzovic (74′), Arnautovic (90+3′)

Az osztrák válogatottnak is megvan a maga vezére, mégpedig Alaba személyében, aki nem csak a Bayernben, hanem itt is parádésan teljesít. A vendégek már negyed óra alatt eldöntötték a találkozót, hiszen Harnik és Janko találataival már 2-0-ra mentek a szomszédaink. A 33. percben végleg eldőlhetett volna, de Alaba elpuskázta a büntetőt. A fiatal klasszis azonban az 59. minutumban csak megzörgette a hálót. A hátralévő fél órában még Junuzovic és Arnautovic is betaláltak, ezzel alakult ki az 5-0-ás ausztriai győzelem. Az osztrákok ezzel a győzelmükkel továbbra is magabiztosan vezetik csoportjukat.

Moldova – Svédország 0-2 (0-0)
G: – ill. Ibrahimovic (46′ 84′ – büntetőből)

Svédország az első félidőbéli gyengébb játék után végül csak begyűjtötte a három pontot Zlatan Ibrahimovic vezérletével. A svéd világklasszis szerezte mindkét gólt. Az elsőt a második félidő elején, míg a mérkőzést eldöntő találatot büntetőből a hajrában, azaz a 84. percben rúgta. A skandinávok így tartják második helyüket, amivel egyelőre továbbjutásra állnak.

A G csoport jelenlegi állása:
1. Ausztria 13 pont
2. Svédország 9 pont
3. Oroszország 5 pont (4 mérkőzés)
4. Montenegró 5 pont (4 mérkőzés)
5. Liechtenstein 4 pont
6. Moldova 1 pont

Szajevics Patrik