Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ FEB: Újpest – Honvéd 500 ezer kontra 50 ezer

Ismét jelentős összeggel terhelte meg az Újpestet a szövetség fegyelmi testülete, miután a Honvéd elleni bajnokin a szurkolói miatt.

Forrás: toptenslides.com

Forrás: toptenslides.com

Nem múlt el újabb nagy összegű büntetés nélkül a legutóbbi forduló az élvonalban. Az Újpest kispesti vendégjátéka alkalmával a két klub összesen 550 ezer forintnyi büntetést kapott. A lilák szurkolói megbotránkoztató rigmusai miatt 500 ezer forintot kénytelen fizetni, míg a kispestiek ugyanezért 50 ezer forinttal kell, hogy számoljanak. „A FEB a Honvéd – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) miatt 50.000 Ft forint, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és rasszista megnyilvánulás (huhogás) miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” De a DVSC – Újpest bajnoki után a Lokit írásban figyelmeztette a szövetség, az ok a mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírás megsértése.

Kiállítások:
Kulcsár Dávid (Paks), Paulo Vinícius (Videoton) 1-1, James Manjrekar (PMFC) 3 bajnokira szóló eltiltást kapott. Utóbbi indoklása szerint a pécsi játékos „számára nem volt megjátszható közelségben a labda, nyújtott lábbal letalpalta ellenfelét, aki sérülést szenvedett és ápolás után le kellett cserélni.”

Jet-Sol Liga

A női élvonalban a Ferencváros ellen kiállított Kakuszi Adrienn (Astra) 1 bajnokira szóló eltiltást kapott.

Gavalovits Sándor