Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar-görög: A főszereplők szemével

Igazságosnak mondható, gól nélküli döntetlent ért el válogatottunk a görögök ellen. Lássuk, hogyan értékelt Dzsudzsák Balázs, illetve a kapitányok.

Meg kellett harcolni ezért az egy pontért. - fotó: uefa.com

Meg kellett harcolni ezért az egy pontért. – fotó: uefa.com

Ha nincs Karnezis nagy bravúrja, vagy Nikolics égbe lőtt helyzete, akkor lehet, most a három pontot kellene értékelni, így azonban az egy pont, ha kicsi is, de egy lépés a pótselejtező felé. A mieink részéről először csapatkapitányunk, Dzsudzsák Balázs beszélt érzéseiről a lefújás után. „Fontos lett volna ez a három pont a görögök ellen, de a meccs után úgy érzem, mindent megtettünk. Mindkét félidőben volt minimum két olyan akció, amely ajtó-ablak helyzet lehetett volna, ha az utolsó pillanatban nem csúszik be egy-egy hiba. Dicséret illeti a hátvédsort, az egész csapatot, nagyon együtt voltunk, és szeretném megköszönni a fantasztikus hangulatot a stadionban és az otthon szurkolóknak is. Szégyenkeznivalónk nincs, a jó nevekből álló görög válogatott ellen uraltuk a játékot, mentünk, hajtottunk, benne volt a meccsben a három pont.”

A hellének kapitánya szerint inkább ők álltak közelebb a sikerhez. Kiemelte még, hogy a mutatott játék biztató a jövőre nézve, még akkor is, ha csak keveset készülhettek együtt. „Közel voltunk a győzelemhez, de végül elveszítettünk két nagyon fontos pontot. Az első félidőben tizenöt percet nem játszottunk jól, akkor nagy nyomás nehezedett ránk, nem voltunk pontosak a passzolásban. Az első félidő végén viszont már jobbak voltunk a magyaroknál. A második félidőben harminc percet nagyon jól játszottunk, uraltuk a meccset. Sajnos nem tudtunk gólt rúgni, de a játékkal elégedett lehetek.”

Ezzel szemben nagyon értékes és igazságos egy pontnak tartja a most megszerzettet Dárdai Pál. „Érdekes mérkőzés volt, az első félidő első tíz percében nem igazán jöttünk bele a játékba, de volt két olyan helyzetünk, amelyekből az egyiket be kellett volna rúgni. A szünet után a görögök domináltak, de a meccs vége megint a miénk volt a tervezett cserék után. Mind a két játékos jól szállt be. Kis szerencse kellett volna, de azt gondolom, hogy igazságos döntetlen született. Meglátjuk, hogy ez az egy pont mire lesz jó. Ez a görög csapat jó együttes, gyors, vannak jó játékosai, ha összeállnak, akkor még sok pontot szereznek a riválisoktól. Reméljük, hogy ők már elszálltak. Ezután a finn mérkőzésre kell koncentrálnunk, ami nagyon fontos lesz.” – értékelt Dárdai a Duna TV-nek.

Gavalovits Sándor