Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Gólzápor a Lantoson, hátrányból nyert a Fradi.

Nem unatkoztak, akik kilátogattak ebédidőben az MTK mérkőzésére, hiszen nyolc gólt láthattak, míg a Népligetben hiába került korán előnybe a Femina, a Fradi végül magabiztosan nyert.

Kiküzdött győzelmet aratott a címvédő MTK - fotó: Facebook.com/MTKCSAJOK

Kiküzdött győzelmet aratott a címvédő MTK – fotó: Facebook.com/MTKCSAJOK

Talán az időjárás, talán az óraátállítás tette, mindenesetre kellemes tavaszias időben álmosan kezdett a címvédő MTK, amely a Dorog együttesét fogadta. Hiába játszott fölényben, és alakított ki több helyzetet Medgyes Péter csapata, a gólokat az elején a Dorog szerezte. Húsz perc alatt régen nem látott védelmi megingásokkal segítették tulajdonképpen ajándékgólokkal a Diófát a kékek. A futball legújabb alapigazsága, korábbi együttese ellen jobbára megy az adott játékosnak, nos ez a mai délelőttön hatványozottan igaz volt Fogl Katalinra. A piros-feketéknek kölcsönadott támadó tizennyolc perc alatt hármat lőtt úgy, hogy kétszer ajtó-ablak helyzetbe hozták a társak, illetve korábbi csapattársai, egyszer pedig Vesszős Mercédesz hiába tartotta vele a lépést, kiszorított helyzetből az ötös bal sarkától emelt a másik sarokba. A szurkolók döbbenten konstatálták az eseményeket. Ám aztán megrázta magát a hazai együttes, és Nagy Lilla révén két perc alatt visszajött a meccsbe a címvédő. A szünet után kellett negyedóra, mire az erősödő nyomás gólt eredményezett Pádár révén. Az örökifjú, és vélhetően a gólkirálynői címet idén is besöprő támadó Herczeg beadását fejelte a kapuba, majd egy Nagy Alexandra elleni szabálytalanságért büntetőt ítélt a játékvezető, Pádár ismét feliratkozott a képzeletbeli eredményjelzőre, hogy aztán az utolsó negyedórára megnyugtassa övéit egy rá jellemző góllal. Egy beadást mintaszerűen vett át Pancsa, majd fordulásból a tehetetlen Farkas mellett a hálóba továbbított. Helyzete akadt a dorogiaknak is, de a három Fogl-gólon kívül mind kimaradt. Ráadásul Farkas Katalin is hozzátette magáét a félidei vezetéshez, hiszen Nagy Lilla több ízben is jól avatkozott játékba, de a dorogiak cerberusa egy alkalommal bravúrral akadályozta meg a szőke középpályást a gólszerzésben: a lövést lábbal védte, majd a lehulló labdát valahogy magához ölelte. Izgalomban tehát nem volt hiány, ám az elfáradó dorogiakat minden dicséretet megérdemelnek, mert amíg bírták szuflával, megnehezítették a listavezető dolgát, míg az MTK védelme az első húsz percben mintha még aludt volna, de ahogy haladt előre az idő, úgy lettek magabiztosabbak Demeter Rékáék. Ezzel az MTK száz százalékos mérleggel zárta az alapszakaszt, míg a Dorog kerek ötvennel.

Ezúttal is Pádár Anita (8) volt az MTK nyerőembere, de az ébresztőt Nagy Lilla két gólja jelentette. - fotó: Facebook.com/MTKCSAJOK

Ezúttal is Pádár Anita (8) volt az MTK nyerőembere, de az ébresztőt Nagy Lilla két gólja jelentette. – fotó: Facebook.com/MTKCSAJOK

MTK – Dorogi Diófa 5-3 (2-3)
Lantos Sportközpont, 70 néző, vezette: Leél-Őssy Ádám (Nyerges Zsolt, Gyöngy Krisztina)
MTK: Varga L. – Nagy A. (Csányi, 83.), Vesszős, Demeter, Szabó Zs. – Hummel-Smuczer A. – Nagy L., Herczeg A., Diószegi (Palkovics, a szünetben) – Méry (Kaján, a szünetben), Pádár
Dorog: Farkas K. – Papp P., Tatai, Tóth B., Pinczi – Vadas N., Sándor Z., Benkő, Gőbölös – Nagy Á., Fogl K.
g.: Nagy L. (22., 24.), Pádár (60., 69., 76., a másodikat 11-esből) ill.: Fogl (4., 13., 18.)
s.:

Élete egyik legjobb meccsén van túl Szabó Viktória, a Fradi üdvöskéje (középen). - Fotó: Jakab Tamás

Élete egyik legjobb meccsén van túl Szabó Viktória, a Fradi üdvöskéje (középen). – Fotó: Jakab Tamás

Délután a trónkövetelő Ferencváros fogadta a Feminát. Jobban kezdett a zöld-fehér együttes, amelyben bemutatkozott Ebere Orji, aki télen érkezett. Nem is okozott csalódást, de az látható, hogy szoknia kell még a társakat. Herczku istván ezúttal is jól megszervezte a védelmét, mert bár a Ferencvárosnak akadt helyzete, főleg Zágor révén, de sokáig nem tudtak mit kezdeni a zöldek a masszív vendégekkel, akik mezőnyben egyenrangú felek voltak. Így pedig lüktető játékot láthattak azok, akik kilátogattak a Népligetbe. Aztásn szinte a semmiből érkezett a palotai gól. Samu Anna szabálytalankodott a tizenhatos sarkánál Horváth Hannával szemben, a kapus sárga lapot kapott, míg a Femina tizenegyest, melyet Beke Adrienn magabiztosan a bal felsőbe bombázott, Samu hiába érezte az irányt. Tíz percre rá Zágor előbb mellé lőtt, majd jött Szabó Viktória gólja. Mosdóczi készítette le a fiatal – posztját tekintve védő – középpályásnak, aki nem is hibázott. Jószerével ennyi a feljegyezhető momentum az első játékrészből. Kisebb lehetőségek akadtak ugyan, de közel sem ziccernek nevezhetők. Fordulás után belelendült a Fradi, olyannyira, hogy Orji hiába adott jól középre, Mosdóczi és Zágor sem tudott élni a helyzetével, lévén mindkettejük lövését blokkolták a piros mezesek. Mosdóczi Evelin később kétszer is remekül érkezett, és megmozdulásai gólt érdemeltek volna, de mindkét alkalommal fölé pörgetett, nem úgy Szabó Viktória. Zágor beadását Molnár elütötte, de Mosdóczi lövése levágódott, Szabó pedig teketóriázás nélkül lőtte vissza az üresen maradt kapuba. A hajrához közeledve pedig egy újabb lepattanót váltott gólra a végig jól játszó hazai reménység. Közben azonban volt egy ígéretes lövése is, amely mintegy három méterrel kerülte Molnár kapuját. A kiegyenlített első félidő után jobbára a Ferencváros dominált, de hátul figyelnie kellett, mert kétszer-háromszor a palotai hölgyek is meglódultak, más kérdés, hogy Dörnyei Balázs együttese jól állította meg ezeket a kósza akciókat.

"Hogy mennyi?! Három?" - kérdezhette Bognár Enikő Szabó Viktóriát mesterhármasa után. - fotó: Jakab Tamás

A társak sem nagyon akartak hinni a szemüknek Szabó Viktória mesterhármasa láttán. – fotó: Jakab Tamás

Ferencváros – Femina 3-1 (1-1)
Albert Flórián Sportközpont, 60 néző, vezette: Bartkó Eszter (dr. Szanyi Ádám, Puskás Gabriella)
Ferencváros: Samu A. – Bokor A., Viczai, Zlidnis, Szabó D. (Nagypál F., 80.) – Bognár E. – Horváth B., Szabó V., Mosdóczi – Orji (Horváth Zs., 80.), Zágor (Krascsenics P., 69.)
Femina: Molnár E. – Lukács Á. (Gólik F., 68.), Gyöngyösi R., Szeitl, Beke, Lengyel – Görög Zs., Török K. – Hegyi Sz. (Boda Dzs., 78.), Burján N. (Bernhardt Barbara, 55.), Horváth H.
g.: Szabó V. (30., 65., 82.) ill.: Beke (20., 11-esből)
s.: Samu (19.) ill.: Lengyel (90.)

A nap másik két összecsapásán az Astra Szombathelyen szerzett újabb fontos három pontot, pedig félóra elteltével még vasi előnyt regisztrálhattunk, ám Telek-Sümegi Éva és Szabó Boglárka révén a második félidő derekára megfordította az összecsapást a csepeli együttes. A sereghajtó Szeged pedig nem is olyan nagy meglepetésre megszerezte első győzelmét, így már nincs nyeretlen együttes a Jet-Sol Ligában. Cserenkó Szabolcs tanítványai az Újpest ellen szereztek fontos pontokat az új igazolások góljaival.

Szombathelyen is győzött a rózsaszín-feketében szereplő Astra. - fotó: vaol.hu

Szombathelyen is győzött a rózsaszín-feketében szereplő Astra. – fotó: vaol.hu

Viktória Trend-Optika – Astra HFC 1-2 (1-0)
Király Sportlétesítmény, 40 néző, vezette: Tóth Róbert (Baranyai Éva, Lukács Lívia)
Viktória: Dömsödi P. – Kun B., Csidei K., Harsányi, Szakonyi – Magyar V., Magyarics (Kiss Zs., a szünetben), Siklér K., Manhart – Ferencsik, Dénes D.
Astra: Kovács K. – Megyes, Vidács, Molnár – Godvár, Pavlik, Dikanová, Szabó B. – Gyöngyösi A., Sukovic (Mercz D., 90+2.), Telek-Sümegi
g.: Magyarics Z. (29.) ill.: Telek-Sümegi (58.), Szabó B. (82.)
s.: Kiss Zs. (59.) ill.: Gyöngyösi (68.)

Szegedi AK – Újpest 2-0 (1-0)
Felső Tisza-parti stadion, 46 néző, vezette: Orosz Kornél (Minda Gábor, Kószó Csaba)
Szeged: Földesi – Harcel, Kardos, Mesterházi, Lévai – Szalai Á. – Loketic (Varga Zs., 71.), Szil T., Dudás – Papp D., Barta (Nagy Dzs., 89.)
Újpest: Bíró – Kiss K., Durkó, Nagy Sz., Ács N., Vígh R. – Nagy B. (Szennai, 72.), Dohány R., Várkonyi O. (Popovics D., 60.), Kiss K. – Mátyás N.
g.: Loketic (15.), Barta (64.)
s.: Papp D. (50.) ill.: Várkonyi (50.)

Gavalovits Sándor