Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Ázsiában még mindig Japán és Dél-Korea az úr!

Három barátságos mérkőzést játszottak Ázsiában, három vezető ázsiai futballnemzet részvételével. Japán és Dél-Korea komolyan vette a megmérettetést, ám Kína válogatottja nem tudta hozni az elvárt győzelmet.

Kép forrása: pressherald.com  Kijárt az ölelés Okazakinak (9) a gólja után.

Kép forrása: pressherald.com
Kijárt az ölelés Okazakinak (9) a gólja után.

Japán-Üzbegisztán 5-1 (1-0)
Gólszerzők: Aoyama (6.), Okazaki (54.), Shibasaki (80.), Usami (83.), Kawamata (90.) ill. Tuhtahujaev (82.)

A felkelő nap országában nem sokáig váratta magát az első hazai gól. Már a hatodik percben megszerezték a vezetést Aoyama góljával Ázsia bajnokai, és ezzel az üzbég remények szerte is foszlottak. Bár Üzbegisztán nem számít könnyű ellenfélnek a térségben, legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, és ez alighanem az önbizalmuknak sem tett jót. És Aoyama gólja sem valljuk meg: a védő jó 30 méterről bombázta a szöglet utáni kipattanót a kapu felső sarkába! Ennyivel megúszta az első félidőt az üzbég csapat ám a folytatás keserűre sikeredett. A japánok átrohantak a vendégeken, és három cserejátékosuk is betalált, különösen Shabasaki gólja fájhatott: a középpályás egy rosszul elvégzett üzbég szöglet után a félpályáig kifutó kapus fölött átemelve 50 méterről ívelt a vendégkapuba. A vége 5-1 lett, a japánok tartják remek formájukat, és utolsó tíz meccsükből csak egyet veszítettek el Brazília ellen. Bocsánatos bűn. Érdemes megnézni a gólokat lejjebb!

Dél-Korea-Új-Zélend 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lee Sung-Jae (86.)

Dél-Korea válogatottja a szűken mért ázsiai elithez tartozik, ezt mutatják a közelmúlt eredményei is: utolsó tíz meccsükön hét győzelem mellett egy döntetlen és két vereség csúszott be. Most a 2010-es világbajnoki résztvevő Új-Zéland volt az ellenfél, és a győzelem már-már kötelezőnek volt tekinthető. Ugyanis Új-Zélandon mostanság szűken mérik a futballsikereket: a válogatott 2013 szeptembere óta nem tudott mérkőzést nyerni, pedig alkalmuk volt rá tíz is, de csak négy döntetlenre futotta hat vereség mellett. Ezúttal sem a kivik földjéről érkezett “All Whites” volt az esélyes, és ezt ha nehezen is, de Lee Sung-Jae gólja a 86. percben be is bizonyította. Egy rosszul kivitelezett felszabadítás után a vendégek passzolgatni szerettek volna a kapujuk előterében, ám gyorsan eladták a labdát, és ezzel a meccset is, mert a hazai támadó nem hibázott. Továbbra is tartja magát a tézis: ne szórakozz a saját kapud előtt.

Kjna-Tunézia 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Yu Dabao (90+4.) ill. Manser (39.)

Kína legutóbbi tíz meccsén csak Ausztrália ellen szenvedett vereséget, valamint begyűjtött hat győzelmet, köztük az Észak-Korea elleni barátságos meccsen is. Tunézia viszont már egy ideje nem idézi a régi szép időket, három győzelem mellett öt döntetlennel, és két vereséggel szerénykedik az egykori Afrika-uralkodó. Már úgy nézett ki megtörik végre az átok: a 32. percben csereként beálló Manser hét perccel később betalált, és a mérkőzés legutolsó pillanatáig tartották magukat a vendégek. De jött a ráadás, és a 94. percben Yu Dabao kiegyenlített, és megmentette a kínai csapatot a hazai pályán elszenvedett vereség szégyenétől.

http://www.dailymotion.com/video/x2l9c24_japan-vs-uzbekistan-5-1-all-goals-highlights-friendly-match31-03-2015_sport

Demmel László