Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király Gábor hazatér! – “2-3 év a a magyar első osztályban…”

A szezon végén egy korszak lezárul, 19 esztendőnyi légiósodás után hazatér a magyar válogatott hálóőr Király Gábor. A rutinos kapuvédő ezt a német sport Bildnek adott interjújában ismerte el, s arról is beszélt, hol fejezi be pályafutását a tervei szerint. 

Kiraly_Gabor_1860_Munchen_640

“A nyáron lejár a megállapodásom a Fulhammel, utána valószínűleg hazatérek Szombathelyre. Ott minden bizonnyal két-három évet még tudnék védeni a magyar első osztályban.” – mondta a görögök ellen a magyar válogatott kapuját védő 38 esztendős kapus a Bild munkatársának.

Király Gábor a Haladásban nevelkedett, s a szombathelyi klub volt pályafutása első profi klubja, melynek kapuját fiatal titánként védte, míg nem lecsapott rá 1997-ben a német Hertha BSC. A berlini klub ikonikus alakjává nőtte ki magát, ez volt karrierje tán legemlékezetesebb, legsikeresebb időszaka, ám a Crystal Palace és az 1860 München gólvonalán is remekül helytállt, az együttesek korszakos egyénisége volt. Pályafutása során emellett megfordult a West Ham, a Leverkusen, az Aston Villa és a Burnley csapatában is, jelenleg pedig a Fulham sikereiért harcol. Mostanra pedig már azt is tudjuk, hogy csak a szezon végéig, hiszen a jelszó kiadva, miszerint irány Magyarország!

A szurkolói kártyával rendelkező fanatikusok tehát hétről hétre élőben figyelhetik majd a válogatott kapuvédő megmozdulásait az NB I-ben, a rendszer ellenes szurkolóknak pedig marad a színes doboz a falon…

Őszi Ádám