Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Újra Fradi-ötös, továbblépett a Szolnok

Két mérkőzést játszottak a negyeddöntőben kedden. A Fradi ismét öt góllal győzte le a Csákvár együttesét, míg a Szolnok döntetlennel is továbblépett.

Ugrai Roland szerezte a negyedik Fradi-gólt. - fotó: nso.hu

Ugrai Roland szerezte a negyedik Fradi-gólt. – fotó: nso.hu

Csákvár – Ferencváros

Osztálykülönbség alakult ki a visszavágón is az NB II-es és a élvonalban dobogós együttes között. Hiába volt tartalékos a fővárosi együttes, Thomas Doll tanítványai végig uralták a találkozót, igaz sokáig hiába próbálkozott a zöld-fehér együttes, mígnem a alig félóra után Kukuruzovic megszerezte az előnyt egy tizenhat méterről leadott lövéssel, majd nem sokkal később Cukic egy szöglet után kettőre nőtt a Fradi előnye. A szünet előtt aztán ismét Kukuruzovic szolgálta ki Nagy Dominikot, aki ki is használta a lehetőséget. Fordulás után folytatta offenzív futballját a Ferencváros, ennek következtében Ugrai Roland már a negyediket szerezte egy ajtó-ablak helyzetben, míg a Csákvár mindössze egyetlen nagyobb ziccert tudott kialakítani, ám Varga zoltán Jovába lőtt. A hajrához közelítve aztán Nagy Domonik újabb gólja lezárta a párharcot, és a továbbjutást, amely egy pillanatig nem forgott veszélyben. A hazaiaknak a szépítő gól sem jött össze, mert Molnár Tibor és Molnár Csaba kialakított, de ki is hagyott egy óriási ziccert. Nem egy, de minimum kétosztálynyi különbség volt a két csapat között.

Csákvár – Ferencváros 0-5 (0-3)
Csákvár, 1000 néző, vezette: Oláh Gábor
Csákvár: Gelei – Wild (Fényes, a szünetben), Hajdú S., Dulló, Köntös – Domján A. (Oldal, 54.), Bakos Sz. (Kocsis G., a szünetben) – Molnár Cs., Mihály, Varga Z. – Molnár T.
Ferencváros: Jova – Csilus Á. (Dilaver, a szünetben), Nalepa (Zsivoczky, a szünetben), Batik (Busai, a szünetben), Bönig – Csukics, Kukuruzovic – Nagy Dániel, Gyömbér, Nagy Dominik – Ugrai
g.: Kukuruzovic (27.), Csukics (33.), Nagy Dominik (41., 76.), Ugrai (54.)
Továbbjutott: Ferencváros 10-0-s összesítéssel.

Szolnok – Kisvárda

Nem járt jobban a Kisvárda sem, amely a Szolnok otthonában ugyan döntetlenre végzett, ám az első találkozón elszenvedett 3-1-es veresége sokba került. A Szolnok a 7. percben büntetőből szerzett vezetést, és sokáig úgy tűnt további gólokat szerezhetnek a kék-sárgák, ám a hetvenkettedik percben egyenlített a Várda. Igaz, ekkor már emberhátrányban futballoztak a vendégek, amely Kardos kiállítása miatt az első félidő hajrájában Kardost kiállította a játékvezető.

Szolnok – Kisvárda 1-1 (1-0)
Szolnok, 300 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor
Szolnok: Pokorni – Vári B., Antal G. (Zsdrál, 38.), Papucsek, Fritz – Kenderes, Mile – Nagy I. (Zsolnai, 85.), Lengyel, Tóth (Rokszin, 50.), B. Tóth.
Kisvárda: Szécsi G. – Kornutjak, Kardos N., Molnár, Farkas M. – Minczér, Üveges (Fodor, a szünetben), Müller, Lucas (Erős, 62.) – Bouard, Menougong (Brankovics, 72.)
g.: Vári (7., 11-esből) ill.: Bouard (72.)
kiállítva: Kardos (41., Kisvárda)
Tj.: Szolnok 4-2-vel

Gavalovits Sándor