Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Stocker mentett “pontot” a svájciaknak az USA ellen

A svájci nemzeti csapat az Egyesült Államok válogatottját fogadta. A vendégek bombagóllal kerültek előnybe, majd a második félidőben megfogyatkoztak, Stocker pedig a 80. percben beállította a döntetlent jelentő végeredményt.

2580939_big-lnd

A nagy harc végül döntetlent hozott (forrás: fifa.com)

Svájc – Amerikai Egyesült Államok 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Stocker (80′), ill. Shea (45′)
Kiállítva: Altidore (68′)

Svájc válogatottja az USA nemzeti csapata ellen lépett pályára barátságos mérkőzés keretein belül. A mérkőzés előtt a hazaikat tarthatták többen esélyesebbnek, de az első félidőben az amerikai csapat – amely többször bizonyította, hogy képes nagyszerű játékkal előrukkolni – egyenrangú ellenfél volt. Kiegyenlített játékrészt hozott az első negyvenöt perc, ráadásul a szünet előtt a vezető találatot is megszerezte a Klinsmann által irányított amerikai válogatott. A 45. minutumban Shea káprázatos szabadrúgásgóljával került előnybe az USA.
A 68. percben megfogyatkoztak a vendégek, hiszen a tengerentúliak részéről Altidore a kiállítás sorsára jutott. Az amerikai a belépője után sárga lapot kapott, de szövegelését követően a játékvezető rögtön felmutatta neki a piros lapot. A hajrához közeledve, a 80. percben kihasználta emberelőnyét a svájci válogatott, és Stocker révén egalizált. Egyre többet tudtak veszélyeztetni, amelynek meglett az eredménye. Majd a lefújáshoz közeledve Klinsmann több cserét is végrehajtott, de ez már nem változtatott az eredményen, így 1-1-es döntetlen született.

Észtország – Izland 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Vassiljev (55′), ill. Gislason (9′)

Az északi országok párharcának esélyese az utóbbi időszakban egyre jobb teljesítményt nyújtó, és egyben felemelkedő Izland volt. Az első félidő kiegyenlített labdabirtoklást hozott, de az izlandiak eggyel többször voltak veszélyesebbek a kapura. Emellett eggyel több gólt is szereztek. Még a mérkőzés elején Gislason révén került előnybe a tavalyi vb pótselejtezőjében kieső válogatott. Erre már válasz az észt próbálkozások ellenére nem jött a szünetig.
Viszont a fordulást követően sikerült az egalizálás. Vassiljev révén találtak be az észtek az 55. minutumban.
A második félidőben aktívabbnak bizonyultak a hazaiak, 3 lövésükből kettőnél szükség volt az izlandi hálóőr védésére, míg a vendégek második játékrészben leadott  egy lövése nem talált kaput a 70. percig. Ezt követően még volt egy kísérlete a hazai csapatnak, de az már nem irányult kapura, az izlandiak pedig egyetlen szintén kapura veszélytelen lövést tudtak felmutatni a második játékrészben.

Liechtenstein – San Marino 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Kaufmann (29′)

A két miniállam barátságos meccsén egy gól született, ami a találkozót már az első játékrészben eldöntötte. A találatot a 29. minutumban Kaufmann szerezte, mellyel a végén a papírforma alapján sokkal esélyesebbnek vélt Liechtenstein válogatottjának tagjai örülhettek.

Irak – Kongói Demokratikus Köztársaság 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Kasim (58′)

A semleges helyszínen megrendezett mérkőzésen az idei Ázsia Kupa 4. helyezettje a szintén ez évi Afrikai Kupán a csoportkörből búcsúzó Kongói Demokratikus Köztársaság nemzeti csapatával mérte össze tudását. A találkozón egy gólt hozott, melynek az irakiak örülhettek az 58. percben. Ekkor Kasim szerezte meg a gólt, ami végül döntőnek bizonyult, így győzelmet ért az ázsiai ország nemzeti csapatának.

Nagy Dávid