Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Célkeresztben az Arsenal tehetsége

Egykoron a Barcelona akadémiáján nevelkedett, majd Anglia felé vette az irányt Hector Bellerín, aki most az Arsenal eslő csapatának tagja. A legfrissebb pletykák szerint a katalán klub hosszú távon benne látja Dani Alves pótlásának lehetőségét, igaz, csak 2016 januárjától, amikor is újfent részese lehet az átigazolási piacnak a klub. 

héctor-bellerín-and-jeffrey-schlupp-34767

Jobb hátvég poszton nagy a kérdőjel a Barcelona háza táján, minden azon áll vagy bukik, hogy végül Dani Alves hogyan dönt. Enged követeléseiből és aláírja a klub által nyújtott kontraktust, vagy a szezon végén lejáró szerződését követően ingyen távozik a Nou Campból.

Több forgatókönyvet olvashattunk már, legutóbb a Liverpool szintén lejáró szerződésű védőjével Glen Johnsonnal boronálták össze a katalánokat, ám azóta újabb pletykák láttak napvilágot.

Montoya és Douglas hosszú távú szerepvállalásával igazából senki nem számol, talán még maga Luis Enrique sem. A brazil nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, míg a saját nevelésű spanyol védő sem lett a tréner kedvence, ám valamelyikük könnyen lehet, hogy ideiglenes megoldásnak megteszi majd.

Igen ám, de hosszú távú tervnek is lennie kell, itt jöhet képbe Hector Bellerín az Arsenal 20 esztendős védője, akit Arsene Wenger már beledobott a mély vízbe. Az ifjú titán is hallott a pletykáról, melyre így reagált – “Ahol éppen vagy ott kell keményen dolgoznod, de nem tudom, hogyha Barcelonában maradok, vajon bejutottam volna-e az elitbe…ezt már sosem fogjuk megtudni.” 

Az idő kereték nem lehet visszaforgatni, a jövőt pedig még nem láthatjuk, egy biztos, Bellerín már megtanult eredményesen a levegőbe beszélni… Szerződtetésének megkísérlésére azonban csak 2016 januárjában lesz alkalma a katalán klubnak, addig pedig még sok víz lefolyik a Dunán. Egy azonban biztos,, opcióként, lehetőségként ezt megjegyezhetjük.

Őszi Ádám