Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Újabb rossz hír, egyre nagyobb a gond

Nincsen könnyű dolga Pep Guardiolának a Bayern München vezetőedzőjének, akkor, amikor a hétvégi Borussia Dortmund elleni derbire tervezi kezdőcsapatát, ugyanis újabb játékos sérült meg, a lista pedig egyre hosszabb. Nem lesz egyszerű a német rekordbajnok számára a szezonhajrá.

2221701_w2
Guardiola csapata minden fronton áll, a Bundesligát fölényesen vezeti, míg a Német Kupában, illetve a Bajnokok Ligájában soros ellenfelére készülhet az együttes. Javi Martínez és Holger Badstuber már jó ideje a lelátóról figyeli a társakat, mostanra azonban Arjen Robben mellett David Alaba is kidőlt. Az osztrák válogatott szélső védő kedd este sérült meg a Bosznia és Hercegovina elleni barátságos válogatott mérkőzésen, mely roppantmód dühítő lehet Guardiola számára. A baj pedig nem kicsi, Alaba térdszalagja sérült, melynek következtében minimum hat hetes kihagyás vár rá.

A Dortmund esélyei tehát hathatósan megnőttek, s egyes hírek szerint Frank Ribery is kisebb sérüléssel küszködik, melynek következtében lehetséges, hogy ő is kívülről figyeli majd a társakat a Signal Iduna Parkban.

Erős a Bayern München kerete, ám a Bajnokok Ligájában a legerősebb csapatra van szükség, jelentősen csökkenhetnek a csapat esélyei a végső győzelemre, amennyiben ez a sérüléshullám, pechsorozat tovább tart.

Őszi Ádám