Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Ibra megint elemében volt, blamáztak az oroszok

A svéd csillag megint elemében volt, gólt és gólpasszt is jegyzett Irán ellen. A felforgatott oroszok nem bírtak Kazahsztánnal, Ukrajna pedig Lettországgal.

forrás:www.latinpost.com Ibra ismét csapata legjobbja volt

forrás:www.latinpost.com
Ibra ismét csapata legjobbja volt

Oroszország – Kazahsztán 0 – 0  (0 – 0)
Gólszerzők: – ill. –
Fabio Capello együttese a múltheti szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt Montenegró elleni 0-0-ás meccset próbálta feledtetni a kilátógatókkal, azonban ez kevésbé sikerült. A felforgatott orosz válogatott – bár mezőnyfölényben játszottak – nem tudta legyőzni a finoman szólva sem top válogatott Kazahsztán csapatát. Toronymagas esélyesség ide vagy oda. Bár Pokatilov kapusnak volt tenni valója, egy kivétellel nem tudtak kifogni rajta, akkor azonban csak a kapufát döngette meg Samedov. A másik oldalon Lodyginnak nem volt egy túl mozgalmas napja. Ha a csalódást keltő eredmény nem lett volna elég, a 22. percben Vasili Berezutskit az orosz válogatott és a CSKA Moscow oszlopos tagját sérülés miatt le kellett hozni a pályáról, így duplán keserű szájízzel hagyhatták el a szurkolók a Khimki Arénát.

Svédország – Irán 3 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Ibrahimovic (11.)Berg (21.), Toivonen (89.)ill. Nekounam (24.)
A svédek Moldova legyőzése után nem álltak le. A mérkőzés főszereplője természetes Zlatan Ibarhimovic volt, a svéd klasszis góllal és gólpasszal is jelentkezett. Sokat nem kellett várni az első találatra, ugyanis a PSG sztárja már a 11. percben előnyhöz juttatta csapatát egy jobb oldali beadást fejelt be, amit Haghighi kapus már csak beütni tudott. Rá tíz percre ismét Zlatan volt a főszereplő, egy lefejelt labdával tálalt meg az ötösön ácsingózó Berget, aki közelről nem hibázott , így már 2-0 volt a hazaiaknak. Azonban nem volt idejük kiörömködni magukat a svédeknek, ugyanis Irán három perc múlva visszajött a meccsbe, egy büntető után tudtak szépíteni, melyet Nekounam értékesített. A 2-1-es állás már nem változott a félidő végéig, sőt egészen a 89. percig nem, ekkor ugyanis az Ibrahimovic cserekéjént beálló Toivonen volt eredményes. A hórihorgas csatár egy Larsson beadást fejelt be az iráni kapuba, ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Ukrajna – Lettország 1 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Yarmolenko (35.) ill. Maksimenko (90+2.)
A hétvégén Spanyolországtól vereséget szenvedő ukrán csapat nem tudott javítani Lvivben a gyengécske lett csapat ellen. Csendesen csörgedezett a mérkőzés egészen a 35. percig amikor is a hazai csapat megszerezte a vezetést, a gólszerző Yarmolenko volt, aki egy rossz helyre kiütött labdát vágott be közelről a lettek kapujába, ezzel előnyhöz juttatva csapatát. Azonban nagy meglepetésre nem tudták kihúzni a végig fölényben játszó ukránok a mérkőzést kapott gól nélkül. Lettország a hosszabbításban egy Zjuzins, Maksimenko akció után egyenlíteni tudott, ezzel beállítva az 1-1-es, Ukrajna szemszögéből csalódást keltő végeredményt.

Herczeg Zsolt