Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: Négy jelölt Pellegrini vezetőedzői posztjára!

Egyre inkább inog a pad Manuel Pellegrini alatt, sőt az is lehet, hogy már alatta sincsen, ám a Manchester City az idei szezont már végigviszi a chilei trénerrel. A sajtó a lehetséges utódokat találgatja, Messiék korábbi edzője pedig arról beszélt, hogy hivatalos ajánlatot kapott a “Polgároktól”. 

Manchester-City-FC-Wallpaper-9

Némileg érthetetlen Pellegrini helyzete, hiszen bajnoki címre vezette tavaly a Manchester Cityt, a türelem pedig nem jellemzi a klubvezetést, abban a pillanatban, hogy nincsen trófea meneszthetik a szakembert, gyakorlatilag megszakítják a megkezdett munkát. Sokan feltették a kérdést, hogy miként lehet így dolgozni hogyha bizalmat sem kap az edző és ilyen szinten eredménykényszert raknak rá. Elgondolkodtató, ez azonban nem a mi dolgunk, a tulajok valószínűleg úgy gondolják, a sok befektetett pénznek meg kell hogy legyen az eredménye. Csak azt felejtik el, hogy mindenhez idő kell, a Premier League pedig egy igazi száguldó cirkusz fantasztikus klubokkal. A háttérbe nem láthatunk, fogadjuk el ezen dolgokat tényként.

Tehát Pellegrini valószínűleg a szezon végeztével távozik, a klub pedig utódját keresi. Alejandro Sabella, az argentin labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya egy interjúban elmondta, ajánlatot kapott, s jelen pillanatban is gondolkozik a Sao Paulo és a Manchester City kispadja között. A világbajnokságon Argentínát ezüstéremig vezető tréner nyár óta munkanélküli, ám úgy fest, hogy ajánlatokban nem szenved hiányt.

A sajtó másik három szakembert is megnevezett, mint Pellegrini lehetséges utódja, egyikük Frank de Boer az Ajax Amszterdam fiatal sikeredzője, míg a jelöltek között van a Spurs trénere Mauricio Pochettino is. A legvalószínűtlenebb név Carlo Ancelotti a Real Madrid trénere, ám tudjuk, hogy a pénz nagy úr. Igaz az olasz szakember nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy csak az AC Milan kedvéért térne vissza Olaszországba. Persze ez nem zárja ki Angliát…

Őszi Ádám